logo

Mirena. recensioner

Totala meddelanden: 4111

06/21/2015, Julia 30
Julia 30. Tjejer berätta för mig. sätta eller inte till miren så tvivla på. Cykeln är inte sköt ner, månaden. Mindre utan mycket smärta, har endometrios länge sedan blivit fött med ett andra barn, gynekologen rekommenderar att leverera och skräck så många dåliga i stället för positiva skräckrecensioner. Jag är förlorad

06/19/2015, Lyudmila
Hej! Jag är 47 år gammal. I 2013 sättade Mirena en hormonspole, strax efter hysteroresektoskopi (operation för att avlägsna myom). För att undvika tillväxt av nya noder rådde doktorn henne bara utan alternativ. Året var allt bra, jag märkte nästan inte det, inget obehag Efter 1,5 år började monstrousa problem med ansiktets hud. Hela nasolabiala triangeln är kontinuerlig stor röd akne. Bara ett antibiotikum hjälper. Så länge du tar det, går det bara. Bara kastade all denna cashmere igen. Avlägsnades på eget initiativ för en månad sedan och urvalet pah-pah, var gick det! Så här är det!

05.23.2015, Vikulik
Välkommen! I augusti blir jag 21 år, menstrual med 12c halv, sexliv från 15 och en halv. Cykel från 2013, 29-41 dagar (vanligtvis 41) fanns inga graviditeter. Hon vände sig till en läkare (hon har tidigare observerats av andra, eftersom denna läkare tar långt, men hon måste fortfarande resa). I november fanns det en daub, på den 19: e dagen av MC. Det var mörkt brunt, varade 15 dagar. Läkaren bestämde mig för att ta hormoner, för under undersökningen och ultraljudet fann de inga orsaker. Estradiol och prolactin på dagar 7-9 MC. FSH och kortisol 13-14 dagar MC. Progesteron, testosteron, LH på dagarna 25-26 MC. Månatligt kom så tidigt som den 52: e dagen. Därefter passerade jag allt just i tid. resultat:
Estradiol 39,3 pg / ml, med en hastighet av upp till 160.
Progesteron 0,5 ng / ml. Med normen från 1,2 - 15,9.
Läkaren föreskrev Duphaston från 16-25 dag MC till 1t 2 gånger, 3 cykler och Normomens 3 månader till 2 tabletter per dag. På dufastonet i månadens första cykel gick den 29: e dagen, 2: e cykeln -31 dagar, 3: e den 34: e dagen. Och de sista två cyklerna i månaden är mindre rikliga, men de långvariga 5 dagarna i en hel månad + 6 dagar med mörkbrun daub i den sista cykeln. Och i den nya cykeln, den 17 maj började det, det fanns 5 dagar. På den 6: e daub var det rikligt. Här är idag 7: e dagen och daub är. Läkaren säger att räkna dagarna och ta östradiol och progesteron igen. Och oroa dig inte. Vad säger du?

27.04.2015, Marina
Många tack till skaparna och administratörerna på den här webbplatsen samt de tjejer som skriver om sina problem.
Du har bara räddat mig från döden.
Miren satt i december 2009. Multipla livmoderfibroider. Det fanns inga speciella problem. För förebyggande. Att inte växa. Nu tror jag: sätta sina gynekologer att tjäna provisioner.
Men allt i ordning. Levereras i december. En månad senare - halsbränna, som aldrig hände, smärta i magen. Efter tre månader - läskigt akne på ansiktet och torr hud så att huden är spräckad. Sommaren 2010, efter 6 månader, gick jag knappt: alla mina muskler värkade, illamående, irritabilitet, libido - noll med negativt tecken. Efter nio månader, i september 2010 nådde jag en psykoterapeut. Diagnosen är depression, antidepressiva medel indikeras. Så i nio månader från en blommande ung kvinna förvandlades till en avskyvärd gammal kvinna
.
Jag läste din webbplats och tänkte: Vad är rätt flickor här, hur man övervakar sin hälsa. Och jag, trots det faktum att det inte var några korta år, kunde inte korrelera Mirena och de olyckor som föll på mig. Jag gick till doktorn, och alla behandlade mig, och alla hittade sjukdomen i sin profil. Det är hemskt att komma ihåg hur mycket pengar som spenderas. Ingen anslöt min sjukdom med Miren. Jag trodde aldrig att depression är en sådan hemsk sjukdom, det är inte bara mentalt, men också fysiskt lidande, som Herren inte tar med. De antidepressiva medel som jag tagit handlade bara i början, då var det nödvändigt att öka dosen. Tack gud att han lämnade mig styrka och sinne för att fortsätta att kämpa.
Återigen läkarna. Min räddare blev homeopatisk läkare Vera Vladimirovna Korzun. Låg båge till henne. Hon kopplade Miren med mitt tillstånd och rådde din webbplats. Samma dag gick jag till platsen, hittade allt jag behövde, gjorde slutsatser. Nästa dag gick och tog Miren bort. Hon kom inte till sig omedelbart, men skakningen och upphetsningen var redan i bilen på väg hem. Med Mirena höll ett och ett halvt år.
Återigen vill jag tacka dem som tack vare den här hemsidan och de tjejer som skriver, är det mycket viktigt för människor i nöd. Du räddade mitt liv. Hälsa och framgång för dig.

27.04.2015, Marina
Jag är 55 år gammal. För tre år sedan tog Miren bort. Jag vet om problem inte av hearsay. Halsbränna, akne, torr hud, irritabilitet, depression, värkande leder och så vidare. Tänk bra innan du satsar. Och om du sätter och märkliga saker händer dig är det från henne.

05.05.2015, Vita
Så jag kommer att ha ett år i maj, eftersom Mirena är värt det. i början verkade det vara ingenting, men nu har jag själv blivit irriterad för de senaste tre månaderna. Mina stackars släktingar får de också. Jag kom också till slutsatsen att felet i min oändliga irritabilitet är MIREN. I FIG kommer jag att rengöra. kanske en annan är ordinerad för att behandla endometrios.

04/02/2015, Fatima
God eftermiddag, jag är 25 år gammal, jag satt Mirena för 3 veckor sedan och sedan dess har jag inte slutat blöda, jag vet inte varför, doktorn förstår inte vad som är fallet.
Var vänlig skriv till mig, jag är väldigt rädd, kanske har någon det här? Väntar på ett svar. Tack så mycket.

03/29/2015, Irina
hej tjejer jag är 41, någon hade problem med svettning. på grund av att ha på sig Mirena. Får något fysiskt arbete bli varmt, svetter nacken och huvudet på natten? Miren satt för 5 månader sedan. Månadsvis nästan nej.

05/19/2015, Julia
Jag hade det. Hon lade Mirena också i 41. Efter ett och ett halvt år tog hon bort. 1) Han fick mycket vikt och, trots alla ansträngningar, kunde han inte förlora det (mer än 10 kg). Efter borttagning - i den första veckan minus 2 kg. 2) Det fanns svettningar och hur jag kallade det "heta blinkar". Vid ungefär samma tid, förmodligen under frisättningen av hormonet. Och när nervös - svaghet att skaka och tidvatten. Nu är det överallt. 3) Fruktansvärda irritabilitet på bagage. 4) libidoförsvagning Verkligen ledsen skit. Efter avlägsnandet är intresset för livet mer eller mindre återställt. Det var även roligt - spiralen tycktes vara kontraceptiv och processen blev på något sätt inte intressant alls. I allmänhet blev jag inte kontaktad och jag är glad att jag bestämde mig för att bli av med det. Och ja, även under tiden som Miren använde, hade jag två cyster på min äggstockar (det fanns ingen riktig ultraljud på henne innan den sattes).

03/23/2015, Oksana39 år gammal
God dag till alla! Den andra gången Mirena spiral installerades den 9 mars 2015. Efter installationen uppträdde nagande smärtor nästan hela tiden. Det är det som stör dig. När det sattes för första gången var det ingen smärta. Så jag lider av frågan, kan detta vara? Kan allt vara bra från en helix, men inte från den andra? Vem mötte ett sådant problem?

Hur man inte kommer in i det psykiatriska sjukhuset, eller uppmärksamhet - "Fred"!

Jag födde ett barn på 30 år. Enligt ryska standarder är det förmodligen för sent, men här anses det som norm (jag har bott i Kalifornien i mer än 10 år).

Men det handlar inte om när det är bäst att föda. Jag ville bara säga att alla dessa år, tills min dotter föddes, visste jag inte vad en spiral eller hormonell piller är. Alla 14 år av vårt äktenskap, min man och jag använde kondomer uteslutande och kände mig mer eller mindre tolererbara. Jag ville inte svälja piller, och spiralen rekommenderades inte. Nu, efter ett barns födelse, frågade jag vid en av de första mötena med läkaren om metoder för skydd. Läkaren berättade för mig om piller och om kvinnornas ringar som måste ändras varje månad och om något annat. Allt detta verkade mig för komplicerat, särskilt med tanke på att jag har ett dåligt minne. Och jag frågade om det var något mer permanent och pålitligt, så att huvudet inte skulle göra ont. Problemet var att jag inte bryde mig om hur jag skulle kunna se hur det var "spiral" på engelska, och jag väntade på allt när doktorn själv erbjöd mig det, och jag kommer att förstå det med beskrivningen. Så i allmänhet, och det visade sig, och vi kom överens om en spiral. Jag måste säga att jag födde på ett bra sjukhus och födde under underbara förhållanden. Men samtidigt visste jag att jag snart skulle köpa en annan försäkring och lämna sjukhuset eftersom Enkla läkare lämnar mycket att önska sig. Ja, de kan fungera och reanimera bara bra, och det är underbart att föda dem. Men de vanliga terapeuterna är hemska, diagnostikerna är helt enkelt ingen, du kommer inte att nå en specialist tills terapeuten gör en diagnos och köerna till specialisterna är två månader framåt. Kort sagt visste jag att läkarna inte var så bra, men jag hoppades att de skulle hjälpa mig att välja en enkel spiral och lägga upp den på något sätt utan några problem.

Så, min läkare och jag kom överens om Mirena-helixen. "Mirena" så "Mirena" - det här namnet berättade inte för mig någonting. Modern hormonell spole, pålitlig. Jag läste häftet som jag fick, allt verkar vara bra. Och jag sätter "Miren". Det hände bokstavligen två månader efter leveransen. Månadsvis har jag inte återupptagit. Jag kunde bara ungefär förstå att något hände. Inget ont, det fanns inget blod alls (!). Så, ljus utsläpp, som i den allra sista dagen i den vanliga månaden. Jag gick till doktorn (även på samma sjukhus), de berättade för mig att det var en vanlig sak för Mirena, och jag lugnade mig. kön Det blev mycket ljusare så snart min man och jag slutade tänka på tuggummi, och jag var väldigt nöjd. Fortfarande: Graviditet uppstår inte, det finns ingen menstruation, inget gör ont. Skönhet! Här är bara PMS (premenstruellt syndrom). Jag började plötsligt märka att 10 dagar före den så kallade menstruationsperioden blev jag hemskt irriterad, vilket aldrig var i mitt liv. Jo, jag tror att allt förändrats efter att ha fött, hormonella förändringar i kroppen och allt det. Dessutom är PMS ett normalt fenomen för många kvinnor. Och igen lugnt ner.

Men irritabilitet ökade bokstavligen från månad till månad. Jag började ropa på min man, hos min svärmor, även vid ett spädbarn. Under den första halvan av månadscykeln kände jag mig mer eller mindre tolerabel, men närmare månadsperioderna blev jag okontrollerbar. Mitt barn var helt sömnlös, han sov mycket lite och mycket rastlös, så jag kände mig alltid sömnig, trött och arg. Barnet var ett år gammalt, och jag fick nästan inte glädje från moderskapet. Jag blev irriterad av allt och alla. Jag kände mig väldigt trött och frustrerad, även om jag hade en bra sömn. Jag var död trött på jobbet, även om jag bara arbetade några timmar om dagen. Jag grät ofta från något nonsens, jag tog med både min man och svärmor med mina gråtor. Dessutom kom det i en sådan utsträckning att jag inte ville ha någonting i livet - ingen vila, ingen underhållning, inga inköp av moderna trasor, ingen semester. ingenting. Depression sugde mitt huvud. Det var inte längre en enkel PMS, jag kände mig trött och irriterad hela tiden. Jag gjorde nästan inte hushållssysslor. Ibland lagde hon bara mat, tvättade disk och tvättade och strykade linne. Jag bryr mig inte om att det var damm överallt, att golvet i köket inte hade tvättats länge, leksaker låg runt huset. Jag ville inte ha renhet eller komfort i huset, och även om jag hittade styrkan att städa, var renligheten i rummen inte tilltalande. Jag bryr mig inte om det. Jag älskade barnet självklart, men hans ovillighet att sova på kvällarna förde mig till förtvivlan. Som ett resultat blev min dotter och jag båda rädda för kvällen och vid synen av sängen blev hon hysterisk. Samtidigt gick tiden, dottern växte upp, farmödrarna hjälpte aktivt, min man och jag arbetade. Jag bytte min gamla sjukförsäkring för en helt annan, dyrare. Och här hjälpte fallet. Som sagt säger: det skulle inte finnas någon lycka, men olycka hjälpte.

Förra sommaren, som vanligt i juli, hade jag mycket arbete. Jag är en pianist och i den månaden var jag tvungen att sitta på piano i 6-7 timmar om dagen. Det arbetade hårt för mig mer än någonsin, trötthet multiplicerat, jag var ständigt nervös, särskilt om jag var sen till jobbet på grund av trafikstockningar. Jag hade riktiga tantrums precis bakom ratten när jag såg hur mycket jag var sen. Efter ett par veckor av så hårt arbete hände något med min högra hand. När jag spelade piano kände jag smärta i min handled, inte så stark, men ganska konkret. Efter ytterligare två veckors arbete trodde jag att handen skulle gå för sig själv, för nu jobbar jag mycket mindre. Men handen gick inte. Månaderna gick, vintern kom och armen började skada nästan ständigt under någon belastning, och även handleden var alltid lite svullet. Så du kan förlora ditt jobb! Jag var tvungen att leta efter läkare.

Efter en lång sökning efter en läkare och experiment med en hand i form av en massage, kall och varm kompress, tabletter etc. Jag hittade äntligen en underbar läkare som botade min hand med en enda injektion! Det var redan våren, jag var nästan desperat, och plötsligt var det så enkelt - en injektion och det var allt! Läkaren tycktes mig nästan en trollkarl. Och jag bestämde mig för att träffa honom om PMS, brist på perioder etc. Han sa att allt detta inte var normalt och rekommenderade en bra gynekolog till mig. Jag ringde genast kliniken för att göra ett möte. När hennes dotter redan var två år gammal hade hon fortfarande svårt att gå och lägga sig på kvällarna, men hon sov hela natten till sent på morgonen utan att vakna. Jag började få tillräckligt med sömn, men fortfarande trötthet passerade inte. Jag kunde inte förstå någonting. Varför ändrade barnets födelse plötsligt min karaktär så mycket? Självklart var jag inte en ängel före förlossningen, men aldrig så hysterisk. Jag var rädd för att jag hade ett barn och inte för att jag ångrade det, men bara för att jag tyckte synd om barnet - ja, varför fick han en sådan motbjudande mamma? Min svärmor lugnade mig, som hon kunde, sa att jag var en bra mamma, jag behöver bara vila. Hon rådde ständigt min man och jag att ta en semester och gå någonstans tillsammans. Men jag ville inte lämna min dotter. Ja, och så lätt att arbeta med min man skulle inte släppas. Hysteriken fortsatte, mannen undgåde kontakt med mig, men i sanning ville jag inte verkligen kommunicera mig själv. Jag menar inte ens sex, jag ville bara inte se någon. Jag befanns mig ständigt hitta fel på någonting, och allt tycktes mig vara fel runt mig, och allt folk omkring mig var idioter som hade gått med på att förgifta min existens. Galen hund

Jag kom till gynekologen i april. Det visade sig vara en moster, ganska ung och väldigt intelligent. Ryska, förresten, så jag behövde inte spänna för att förklara alla mina problem för henne. När jag sa om Mirena började hon plötsligt fråga mig hur min menstruation brukade gå, hur jag födde, om det fanns blödning etc. Jag svarade på frågorna, inte riktigt förstå deras mening. Månadsvis var alltid skonsam, i 2-3 dagar, hon födde sig själv, det fanns ingen blödning. Läkaren blev hemskt överraskad. "Varför satte du" Miren? "Hon frågade. Det visade sig att Mirena inte är en enkel spiral. Hon är framförallt visad för kvinnor som har haft för stora perioder, blödningar eller några allvarliga komplikationer efter förlossningen. Det finns en hormonal spiral med vissa mediciner, och det behöver jag inte alls! Det är därför PMS är så starkt - hormoner fungerar. Och bristen på blod under menstruationen är också helt normalt. Läkaren förklarade mig länge hur allting händer. att ju mindre tid kvar till slutet med den här spiralens sten (jag ställer den i 5 år), ju svagare blir ICP. Och eftersom huvudproblemet för mig var frånvaro av menstruation och jag var övertygad om att allt var i ordning bestämde jag mig med doktorn att lämna allt som det var. Och efter två och ett halvt år att ersätta "Miren" med en vanlig spiral. De bestämde sig för det, men tanken att det var spiralen som gjorde mitt liv så outhärdligt, satte sig fast i mitt huvud. Jag kunde inte helt tro att en sådan liten spiral hade så stark handling. Jag trodde fortfarande att jag bara behövde vila och i augusti, när jag skulle vara mer fri med arbete, kunde jag vila vila, kanske till och med gå någonstans för några dagar och lämna min dotter till min mormor. Men det blev snart klart att jag inte skulle nå fram till augusti. Eller komma in i en olycka, för att köra bil i ett sådant uppblåst tillstånd är helt enkelt farligt, eller till en galen asyl. Eller sniffa. Ja, jag började dricka. Inte att sylta vodka med flaskor, men ett glas eller två vin på kvällen - jag behövde redan detta. Och det var efter nästa tantrum, som kände det direkta drogbehovet för alkohol, insåg jag att det här är hur människor dricker sig själva. Det var nödvändigt att göra något, och jag bestämde mig för att ta bort spiralen! Plötsligt är spiralen källan till alla mina problem.

Jag var inte säker, men det fanns inga andra alternativ ändå. Nästa morgon ringde jag till kliniken och gick till doktorn för ett besök. Då hände allt som om det var magiskt. Från de allra första timmarna, då spiralen drogs ut till mig, började jag känna mig mycket lugnare. All min nervositet och spänning, som inte släppte mig i mer än två år, försvann någonstans. Och inte gradvis, men plötsligt allt på en gång. Jag var rädd för att tro på mina känslor, det verkade mig som om det inte händer, det var som en underbar omvandling! Monsters - vackra! :) På den första kvällen blev jag förvånad över att du kan lägga ett barn i 40 minuter och inte vara nervös eller skrika på samma gång! Och inte bara hålla tillbaka insatser av vilja. Och verkligen vara en lugn och kärleksfull mor! Det verkar som att min dotter också blev hemskt överraskad av förändringen som hände mig eftersom hon uppträdde tyst och tystnade somnade. Dagen gick, jag kände inte igen mig själv. Den åldrande tröttheten började sakta gå, jag började vakna frisk och vilade på morgonen, jag slutade skrika och hysterisk, jag återupptäckde mamndagsglädjen. Varför finns det moderskap, kände jag en smak för livet! Jag började le! Och det märks omedelbart av alla släktingar. Och min lilla dotter blev plötsligt mycket starkare för att nå ut till mig, hon lärde sig att krama och kyssa. Och jag kände mig så ledsen för de missade och oförskräckligt förlorade dagarna när de första åren av moderskapet förgiftades av några dumtokare! Jag tittade på mitt hus med skräck. Min Gud, hur jag lanserade den! Damm, smuts, spindelväv på väggarna, golvet i köket kan inte tvättas. Efter att ha arbetat ut det vanliga julikontraktet och tjänat en anständig mängd bestämde jag mig för att byta ut den smutsiga linoleum i köket med rena plattor. Men först slappna av!

Och min man och jag lämnade en dotter till sin mor, lämnade i tre dagar i Las Vegas. Fortfarande, 3 år utan semester. Och Las Vegas är nära, nästan tre och en halv timme bort med bil, nästan ingen tid och pengar på vägen. Och där, om du inte vilar fysiskt, åtminstone åtminstone vila. Och det är inte alls nödvändigt att sitta i ett kasino. Vi spelade knappt. Det finns så många saker i Las Vegas. Och showen, museerna och hotellen själva (vilka själva är mycket intressantare än museer). Och det här är en fantastisk semester känsla varje minut. Fantastisk stad! Vi återvände mycket nöjda.

Och nu är vi engagerade i kosmetiska reparationer hemma.

Vi uppdaterade färgen på väggarna, där det fanns fläckar och pittoreska barn "bilder" med en spetspenna och pennor (vi har inte bakgrundsbilder på våra väggar, bara målar). De satte kakel i köket, köpte en ny spis och en mikrovågsugn, tvättade och omordnade en stor samling Gzhel i backarna på ett nytt sätt. Jag planerar också att kasta ut smutsiga halvbrutna stolar i köket och köpa nya. Och bättre med bordet. Själen ber om förändring, renlighet och komfort! Återigen började jag njuta av shopping, min dotter, i glädje, köpte en massa leksaker, DVD-skivor och kläder. Och jag känner mig så glad! Jag började njuta av livet igen. Vi bestämde oss för att ha en kattunge och har redan valt en väldigt söt. På en vecka tar vi honom från kattssjukhuset med alla vacciner.

Mina normala perioder har återvänt till mig! :) Och om tre år började jag glömma vad det är. Och jag, som en idiot, var väldigt glad när min normala PMS kom tillbaka till mig - när jag okontrollat ​​vill ha en söt och drar lite lägre mage. Och det är allt. Jag har ännu inte lagt upp en ny spiral, något läskigt, även om doktorn sa att en vanlig spiral inte är kapabel till sådana otäcka saker. :) Jag var tvungen att köpa kondomer igen! Men i slutet av september, under nästa menstruation, kommer jag definitivt att anmäla mig till en läkare och sätta mig en vanlig spiral.

Här kanske det är allt. Kanske kan min historia hjälpa någon, men kanske inte, jag erkänner helt och hållet att det bara var min enskilda reaktion på Mirena, och resten av kvinnorna gör det bra. Och mitt fall är bara ett undantag, som bara bekräftar regeln. Jag vet inte, jag beskrev bara mina egna erfarenheter. Och eftersom jag också är en skeptiker tror jag mer på det dåliga än i det goda, och jag har inte självhypnos alls, det är osannolikt att jag bara övertalade mig att allt skulle vara bra efter helixen. Jag är väldigt bra! Vad och jag önskar er alla!

Recensioner: Mirena

  • Bayer Pharma AG, Tyskland
  • Förfallodatum: till 10/01/2020

Kundrecensioner av Mirena

Flickor, jag vill dela med mig av min erfarenhet med Mirena. För första halvåret var jag på en permanent PMS (jag satte helixen när barnet var ett år gammal) för att vara ärlig vid den tiden då jag inte insåg att det var en anpassning av organismen till harmoniken. Hon bar hjärnan till sin man, blev nästan galen med dipress. Hon delade med läkaren och hon förklarade att detta var en bieffekt - Mirena, det händer ganska ofta. Jag var på väg att ta ut spiralen, men plötsligt släpptes jag. Verkligen kände sig mycket bättre. Återigen blev det tillräckligt och det fanns inga månatliga perioder alls - vilket är så bekvämt. I 5 år fanns det 2 cyster, kanske mot bakgrund av Mirena, men mycket litet och snabbt löst. Resten är en solid pluss. En av dessa dagar kommer jag att ta ut och sätta miren igen (kroppen har anpassat sig till denna harmoniska och det är bara läskigt att byta till en annan)

Mirena är värd 5,5 år. Jag ska skjuta och sätta igen. Detta är skönhet. Månadsvis nästan nej. Inget gör ont. Tack till gynekologen för att erbjuda den.

För mig var Mirena frälsning. Blodiga värmer har slutat, endometrium är normalt, det finns inga polyper, myomas har stallat i tillväxt. Mirena har stått i 5 år, ingen obehag har uppstått efter Mirenas installation, bara en förbättring av dess skick. Anemi har gått. Det kommer en tid att ta bort Mirena, jag kommer omedelbart att lägga en ny.

Jag hade flera livmoderfibrer av liten storlek, den största översteg inte 2 cm. Under 5,5 års bärning fick Mirena många problem, från och med det andra året där man hade på sig spiralen, värkande bröstsmärtor, långlivade follikulära cyster och återkommande inflammation i livmoderhalsen livmodern. Det fanns också några misslyckanden, förmodligen för att daub var 2-3 veckor i 3-4 gånger hela tiden. Myomas växte årligen med i genomsnitt 0,5-1,0 cm. Denna spiral passade mig inte. När jag tog ut det, slutade bröstet mitt att skadas direkt. Så tänk - den här spiralen påverkar inte bara livmodern.

som huvudvärk började sätta Miren, ökade trycket 180 till 100. Läkare föreslår att förutom Mirena, endometrios, livmodermoment, finns det ingen medicin som hittats, vilket gynekologi rum du inte anger alla erbjudanden till Miren. står, gjort en tid som ska tas bort, och en kvinna måste städas varje månad, ackumuleras inuti, och hela sjukdomen börjar.

Ljus, från vad som ska rensas? Om endometrium inte ökar, inträffar menstruationsprocessen inte, det finns inget att rensa bort. Varför ska en kvinna städas varje månad? Det visar sig de som har laktations amenorré, även om de är smutsiga och ackumulerar sjukdomar inom sig själva?
Spiralen passade inte dig, allting händer, men att skriva en recension utan att läsa anatomiehandboken för 9: e klassen är åtminstone okunnighet.

Jag uttrycker min tacksamhet till personalen för deras professionalism och effektivitet vid organisationen av leveransen av ordern. Om det behövs kommer jag definitivt använda dina tjänster. Det bästa du, D. Zubov

God dag! Meren är värd 3,5 år. Perfekt preventivmedel! I början var skymningen, menstruationsflödet avbröts. Med endometrios är det bara nödvändigt. Det finns många fördelar. Fortsätt nöjd - sätt in, som ännu inte har bestämt.

Spiral satt på råd av en läkare efter det att den fann endometrios. Jag är glad över sin ansökan. Det fanns ingen menses alls, och om det fanns någon form av påminnelse om dem, gjordes det dagligen. En månad sedan tog av, för 5 år har gått. Jag tänkte på att lägga en vanlig spiral, men menstruationen gick, åh, hur obehagligt allting är, allt gör ont, irriterad, med vilken rörelse det "floppar" med mig, ja det var en helg. Till slut vill jag sätta spiralen Mirena igen. Om någon är rädd för priset, räknar tjejer piller, låt oss säga Janine. Jag var tvungen att köpa 3000 tenge för den här månaden och räkna med ett år-36000 och i 5 år = 180.000 tenge. + Tätningar och alla besvär.

Först var allt dåligt. sätta i de sista dagarna av menstruationen, och sedan slog sönder i tre hela månader. med min man under denna tid, inga anslutningar, respektive. av misstag kom till en bra läkare som, med hjälp av homeopati, upphävde daub om fem dagar. i tre år gick hon som en man. Jag släppte alla dessa extra pund utan mycket ansträngning, det fanns inga månatliga perioder alls - gör vad du vill. preventivmedel 100%. innan det tog hon piller - benen och fartygen kollapsade. och med Mirena huvudvärken försvann, fartygen återvände till normala, förbättrades benens sammansättning. så snart hon bestämde sig för nästa barn, tog hon bort spiralen, och sex månader senare blev hon gravid. Nu, för att fortsätta behandlingen av adenomyos, lägger jag bara Mirena.

Jag gick med henne i 6 år. Inget problem. Månadlig mager, och det passar mig. Under det senaste året blev den månatliga oregelbunden. På ultraljud visade sig att endometriumet är för tunt. Spiral borttagen. Fyra månader spenderade på att dricka Yarinu (hormon, preventivmedel). Månadsvis gick genast mycket rikligt. Det medför obehag. En månad senare går jag igen för att sätta Miren. Med henne bekväm och säker.

Kort sagt: kastade pengar, dödade tid och hälsa. Från scenen är blodbanan oändlig. I bästa fall var det en vecka per månad utan en dag. Som ett resultat, på ultraljudet visade det sig att hon också hade skiftat. Ta bort. Över 10 tusen.

Spiral var det enda alternativet för preventivmedel utom kondomer eftersom hormonella droger är kontraindicerade mot mig. Hon hade en positiv effekt på menstruationen, de är nu inte lika rikliga som tidigare och inte smärtsamma. Negativ lång "acklimatisering" i kroppen. Under den första månaden kände jag ständigt det inuti, kunde inte slappna av, lyfte inte vikter när det skiftes. Men nu som om ingenting är främmande i mig och inte.

många fördelar! Hormonerna passade mig inte, och efter krummens födelse bestämde jag mig för att spiral - väldigt glad! Ett år redan med Mirena, biverkningar - noll, med undantag för att de första månaderna är ovanliga, att de månatliga perioderna är knappa) Det är väldigt bekvämt, det skyddar mot graviditet med alla 200%, stör inte med piller)

Jag tänkte på det länge eller inte, men bestämde mig ändå. snabbt nog gynekologen gjorde det inte något särskilt starkt obehag. i flera månader har jag gått med henne och inga klagomål :) och jag går till hallen som tidigare och till poolen och mina perioder har inte blivit rikligare. i allmänhet är jag glad :)

hormon helix

kommentarer

Det finns ett hormonalt intrauterint system (som en spiral) Mirena. På en gång ville jag sätta det, men ändrade mig och sätta koppar en. Det finns många recensioner om Miren.

Ja, jag läste om världen. både positiva och negativa

Vilken skräck. Om jag kommer att skyddas, så är det säkert inte en spiral.

Varför? just nu veterinär helixer är sådana, som också föder

Jag är bara rädd. Min vän föll av misstag på hennes mage på vintern, hon bröt den. Självklart har inte alla det, men skrämmande. Och mer. Om graviditet händer, dör embryot på grund av denna spiral? Det visar sig som abort? Detta läs också här.

Ja, jag läste också. Cho erhålls som abort. Jo, det vet jag verkligen inte! men lutar fortfarande mot en spiral. i slutändan användes de av det forntida f.Kr.

Marinchik, självklart väljer du själv vad som blir bättre för dig. Det gör jag inte. Om vi ​​blir gravid, då föds. Jag ska. Under tiden bara kondomer :)) och vaksamhet!

Jag också, om du blir gravid - då bara föda.

Spiralen med hormoner har en högre grad av skydd, men verkningsmekanismen är densamma. Jag har använt ett par kända läkare för att använda de långvariga hormonella kapslarna ("Norplant"). Jag är mycket nöjd.

Med tanke på att det här är i 5 år och dessutom är det första halvåret inte varje månad, det vill säga du sparar mycket på packningar :))) visar sig att det inte är dyrt alls! Fina priser finns på Internet. Mina bekanta säljer inte, men lägger Föreställa sig för några år sedan. Den enda anmärkningen, en mycket tunn, var lite märkbar under kapselns hud när hon kastade händerna bakom huvudet. Men hon störde inte alls, hon skulle fortfarande satsa de närmaste 5 åren.

Förresten, Marin, jag var också intresserad av en sådan fråga. Och min gynekolog rådde inte Miren, säger hon, jag behöver verkligen inte tala, jag måste bara berätta om alla metoder, men jag skulle inte ge mig Miren.

Jag rekommenderade också gynekologen Miren. förmodligen fortfarande bestämma.

Ledsen för att fråga, vilken typ av Mirena är det här?

Det var henne som jag hade i åtanke. Jag hittade den på webbplatsen. men det finns så många olika åsikter. och + och -.

Du vet säkert att inget kan vara värre än en abort. för mig är det inte acceptabelt.

Självklart är det läskigt, men jag har redan rekommenderat två gynekologer till Miren

om du handlar om fred, förför idén mig. eftersom salet efter födseln (jag accepterar inte abort) - det här är en katastrof för kroppen. Jag föredrar att återhämta sig i tre år. eller fem. bara varaktigheten av denna spiral. tidigare var det skyddat med piller, allt var bra förutom förvirringen med intagets noggrannhet och under amningstiden var de fulla (det betyder att Mirena! Jag är rädd för den vanliga spiralen.

varför är du rädd för det vanliga? Jag tror att motsatsen är säkrare än hormoner

Jag är förvirrad av den rikliga smärtsamma menstruationen som en bieffekt. mot bakgrund av hormonella mediciner, när de månadsvisa börjar klockan (jag hade på torsdag klockan 13:00, klockan fyra på kvällen tyckte jag att det var en försening))) och varade ett par dagar. det är så underbart. när jag slutade ta piller under en lång tid blev jag van vid den hårda verkligheten.

Jag hade också med taaabletkami. även på torsdagar. men jag hörde att med en lång mottagning finns det då problem med uppfattningen. och efter leverans vill jag utstå minst tre år

Jag drack piller från 18 till 25 år. ibland avbrutna i ett år. som inte hindrade mig säkert och oväntat (de var skyddade!) att flyga vid 27. Men när det gäller Mirena säger de att det inte finns något sådant problem, desto mer kan du bli gravid omedelbart efter att du har tagit bort den, utan några pauser

på vanligt sätt dödas ett befruktat ägg nästan som en abort. och sedan utsöndras hormoner och graviditet uppstår inte

Se också

Tjejer, hjälp, vem vet, lämnar inte utan uppmärksamhet. Jag stickar krokhatt till sin man. Redan avskedad och bandaged. I början visade det sig vara en stor, och nu i stället där jag går med i raderna visar det sig en väldigt krokig och ful "söm". Nu.

Hej tjejer! Jag behöver din hjälp, snälla berätta om du behöver något att lägga till i supporten, hormoner för 9dp 2 tre dagar: estradiol 482, progesteron 32.7, hgch 31, d-dimer 330 (res. Invitro).In support - divigel1mg.-1r / dag, dufaston 200 mg, urozhestan 2H200 mg (men på natten.

Gynekolog skickade till endokrinologen som blodsockret visade 5,55. Endokrinologen rekommenderar starkt att passera två test (och i ett visst laboratorium) på sköldkörtelhormonerna T4 och TSH och glukostoleransprovet. Jag läser om dessa två analyser.

Idag blev jag testad för hormoner, förstås fick jag det här till en bra "söt öre". Överhandlad progesteron, prolactin, TSH, T4 fri, C-peptid, glukos och två för herpes och CMV. Jag väntar på resultaten. På internet hittade jag dessa normer.

Flickor, passerade hormoner på 6DPP. Har redan ringt till doktorn. Progesteron 65,5 nmoll, östradiol 132 pmoll, d-dimer 406. (invitro). SS svarade inte vad de var på dagen för återplantningen, men progesteron och östradiol föll väldigt starkt (((((Hon föreskrev clexane.

Hej önskan! Jag har ett överskott av hCG (follikelstimulerande hormon) som är ansvarig för bildandet och mognad av folliklarna, i normen borde vara 3,85-8,78 och jag har 10,20. På internet läste jag det som ett mycket stort problem för uppfattningen, som hade detta.

Mycket intressant och användbar artikel Hormoner i kosmetika: ett spel utan regler? Moderna massmedier diskuterar mycket om detta ämne, men det är inte möjligt att dra några konkreta slutsatser. På grund av.

God kväll, mumier :) Jag hade ett sådant "problem": Jag donerade blod för hormoner (av någon anledning) och analysen visade att min östrogennivå är noll. Jag läste på internet att när prolactin produceras östrogener faller.

Flickor, men enligt min mening är det lättare att förstå de lilla nationerna i norra Norden än i dessa faser och hormoner, av Gud! Jag delar mina intryck: Jag donerade bara hormoner två gånger: ett år och en och en halv vecka sedan. Första gången i Institutet för Kulakov.

Jag gick till G i denna cykel, gick sen sent redan någonstans på 8-10 dagen, hon tilldelade mig test för hormoner (en pannkaka torkad för en hel månad), om jag visste att de gavs på vissa dagar! Tilldelad till LH, FSH, TTG, PRL, E2, P, T, Cortisol och vissa DGUA (jag kan inte läsa).

Hormonala spiraler

"- Hur skyddar du dig själv efter födseln?

Jag hittade många positiva recensioner om hormonella spolar. Tjejer som är nöjda med dem - posten är inte för dig. de kom precis för dig. men det finns de som de inte är lämpliga för, och denna infa är inte lika vanlig. så jag skriver ett inlägg snarare som en varning.

några veckor efter födseln kom till receptionen, och gynekologen erbjöd sig att sätta en spiral, men sade att det var nödvändigt att bestämma sig snabbt. Jag hade lite information den dagen och hormonspolen (HS) tycktes vara ett bekvämt alternativ. frågade gynekologen om eventuella problem, sa att cykeln kan påverka, och allt är normalt... kort sagt, överens, ställa in. spiralen var frid. Jag tränade inte genast. vid första kön sprang min man)))) skrattade, gick till gynekologen, han avbröt de korta mustascherna. nästa kön: mannen närmar sig, ser försiktigt ut))) resultat: injiceras igen - inte längre roligt. igen går jag till kliniken igen, vi trimmer antennerna. kort sagt, jag gick igen för att passa antennerna igen - totalt 3 gånger)))) gynekologen skrattade redan förra gången)). men det är blommor.

från det ögonblick de satte huvudet på, började huvudvärk (tolerabelt men obehagligt), jag frös i vikt - jag kan inte förlora det, jag har ingen sexuell lust. och ändå blev jag en nervös och ond skräck. Jag ville bara träffa någon. Jag snappade alls. men jag berodde på något sätt på trötthet (för att jag började jobba omedelbart efter födseln), till det faktum att hormoncykeln ännu inte har återhämtat sig etc. men samtidigt hade jag ett stort problem: håret klättrade inte bara, men mattan i badrummet var täckt med golv! Jag var rädd än en gång att ta en kam i mitt huvud. utan överdrift var det PIPETS. Jag gick till Internet på denna fråga och slog RANDOMLY på en plats där håravfall var från Mirena HS. Jag började söka vidare, och där blev allt avskriven som jag var: både mål och smärta och problem med vikt och humör och mitt hår föll ut. Jag blev slagen som en ström här: Jag tror att det skulle vara så snart att jag skulle stanna utan hår alls. Jag går till gynekologen snabbare. men det skrattar och säger: nonsens, det här är från dig från brist på sömn. och jag är alla nerver, säker på att från GE (alla tecken uppstod efter att de uttryckte det), ville jag att han skulle råda mig att skjuta henne någonstans. Kort sagt säger jag att du kan tänka vad du vill, men dra ut omedelbart! Han fick mig där. och här är också en överraskning: förra gången skar han min mustasch till mycket hunk, för att min man var prickad och nu kan han inte förstå spiralen. I ca 10 minuter var jag där, och då var han tvungen att öppna sin livmoderhals med tång för att fånga spiralen själv. för att uttrycka det mildt var det HURT.

så, tjejer, tips på råd, men var inte lat för att samla in information INNAN du får något att shoppa eller ge något att dricka.

Kaliningrad Forum

Mirena Spiral

Daniella 18 aug 2010

Daniella 19 aug 2010

Ksenia Baulina 15 dec 2010

assol 15 dec 2010

Goat Dereza 24 dec 2010

KisKis 24 dec 2010

Jag har ett och ett halvt år "Mirena", satt i "Hope" i TT. vad ska man säga? TTs händer är gyllene, det gör inte ont för att satsa, effekten observeras fortfarande
en minus - ca 3 kg tillsattes ganska snabbt, men min kropp reagerar på alla hormonella preventivmedel på detta sätt. Sammantaget är jag glad

Du är henne, det visar sig, ett par månader efter födelsetiden? Kan du mata henne?

assol 24 dec 2010

Du är henne, det visar sig, ett par månader efter födelsetiden? Kan du mata henne?

Sjuksköterska. Men min läkare rekommenderade mig att lägga in sex månader efter födseln, och chefen för samrådet (hon gjorde fysioterapi vid den tiden) uppgav att även efter två månader är det möjligt.

Färgad häst 25 dec 2010

assol 25 dec 2010

Jag är nöjd.
När det gäller pengar anses allt. Innan Mirena spenderade jag 280r på Yarina varje månad. 280 * 12 månader = 3360 per år. Mirena sätts på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparingarna är betydande. Om du inte köper tamponger och dynor i 5 år kan du räkna hur mycket du kan spara pengar. Samtidigt, jag upprepar, det är helt enkelt uppenbart att det saknas perioder för sexuell livsstil för en kvinna.
Men innan du installerar Mirena, är det nödvändigt att besöka en läkare, göra en ultraljud av livmodern, bota alla infektioner.
Tja, allt jag vet är skrivet. Det kommer att finnas frågor - skriv.

Eh. Jag avundar dig på ett bra sätt. Jag funderade också på hur man ställer spiralen ekonomiskt. Om du också tar i beaktande att Yarin, som du drack då, inte är värt 280 nu, men alla 700 rubel.

Färgad häst 01 jan 2011

Eh. Jag avundar dig på ett bra sätt. Jag funderade också på hur man ställer spiralen ekonomiskt. Om du också tar i beaktande att Yarin, som du drack då, inte är värt 280 nu, men alla 700 rubel.

Vad är månadsvis? Detta är separation av överskott av endometrium. Under Miren separeras han regelbundet, dagligen. Och inte omedelbart i flera dagar av menstruation. De övriga funktionerna hos honkroppen följer helt.
Under Miren har vissa kvinnor fortfarande sina perioder, bara skarpa, och några av dem försvinner helt.
Min gynekolog säger att jag hade tur och jag var i den andra gruppen. Denna grupp är för övrigt mer talrik än den första.
Förresten, som min gynekolog sa till mig, för vissa starka troende orsakar frånvaron av menstruation under Miren psykologiska problem, och de tar Miren ut.

rosinka 01 jan 2011

Färgad häst 02 jan 2011

och säkert blir alla bättre? (((Vad är en otur (((jag vill inte bli bättre, så jag kan inte slänga mina 10 mest extra pund..

Inte alls alls. Bara de som har en tendens att övervikt (jag, tyvärr från detta företag) återhämtar sig. Min vän återhämtade sig inte alls.
Vi måste försöka. Det verkar för mig att om det finns viljestyrka (jag har det inte), blir det inte bättre.

Gäst dominikaa_ * 10 feb 2011

Omedelbart om dig själv. Jag är 44 år gammal. Det finns ett barn. En gång i 2004 behandlade hon endometrios med rengöring av livmodern.
Min Mirena är från 4 maj 2008. Kostnad Mirena var då 9300.
Rådfråga hennes gynekolog.
De första sex månaderna var månadsvis. Nu, för nästan 2 år nu - nej. Det finns inga sekretioner alls.
Problem med packningar / tamponger, smutsiga byxor och andra problem är frånvarande på grund av menstruationstiden.
Känner sig bra. Jag gör regelbundet en ultraljud av livmodern. Hittills (pah, pah) fanns inga problem.
Har återhämtat sig, tyvärr. Nästan 6 kg. Men jag klandrar inte Miren fullt ut, för Jag leder en fel livsstil, jag äter mjöl, sött och på natten.
Jag lever ett helt sexliv. Mannen verkar inte ens inse att jag har något inuti.
Jag vet minst två kvinnor som också använde Mirena. En - en ung kvinna, efter hennes bärtid, födde ett helt friskt (andra) barn.
Enligt läkare utsätter Mirena uppkomsten av klimakteriet, bidrar till att lösa en massa kvinnliga problem (till exempel kvinnor som är benägna att stärka endometrium (det här är mitt fall), det hjälper till att ta bort överflödigt endometrium utan att tillgripa kirurgisk rengöring. Kvinnor som har små fibroider hjälper frysa dem och tillåter dem inte att utvecklas. I vissa fall löser de dem generellt).
Jag är nöjd.
När det gäller pengar anses allt. Innan Mirena spenderade jag 280r på Yarina varje månad. 280 * 12 månader = 3360 per år. Mirena sätts på 5 år. 3360 * 5 år = 16800. Så besparingarna är betydande. Om du inte köper tamponger och dynor i 5 år kan du räkna hur mycket du kan spara pengar. Samtidigt, jag upprepar, det är helt enkelt uppenbart att det saknas perioder för sexuell livsstil för en kvinna.
Men innan du installerar Mirena, är det nödvändigt att besöka en läkare, göra en ultraljud av livmodern, bota alla infektioner.
Tja, allt jag vet är skrivet. Det kommer att finnas frågor - skriv.

Är det riktigt bra att det inte finns någon månad? enligt min mening är detta inte normalt.

chilingarian 28 feb 2011

Gäst kukule_ * mar 25, 2011

maria1405 mar 25, 2011

Tjejerna konsulterades också på Mirena, doktorn sa att det är bättre att sätta en vanlig spiral.

Och i vanliga inga harmonier?

Gäst kukule_ * mar 25, 2011

Och i vanliga inga harmonier?

i vanliga hormoner finns det ingen koppar att kämpa med små svansar
Googled det och hittade det:

Färgad häst 09 apr 2011

Tjejerna konsulterades också på Mirena, doktorn sa att det är bättre att sätta en vanlig spiral.
Mycket hormoner i det och med problemet med sköldkörteln jag fick höra att inte sätta, då när du tar bort spiralen om sex månader kommer jag att rake problem med sköldkörteln
Hon satte en spiral på en sådan flickvän, tre år senare tog hon av sig själv, bestämde sig för att få ett barn, och nu behandlar hon endometrios, kroppen visar inte bra ut. Cykeln har inte kunnat återhämta sig för ett år. I hur


Jag talar inte om Miren från någon, men från min egen erfarenhet och erfarenheten av min kollegas dotter.
Hormoner i Mirena är verkligen. De injiceras mikro (eller mil) doser i livmodern.
En dotter till en kollega tog ut Miren och en månad senare blev hon gravid och födde en underbar pojke.
När det gäller sköldkörteln, ja, innan du sätter någon spiral, inklusive Miren, borde du definitivt rådgöra med olika läkare.
Innan Mirena införs är det absolut nödvändigt att ta prov, göra en ultraljudsskanning av livmodern och ta test för hormoner.
Störningar av thyroiderna är verkligen en kontraindikation för installationen av Mirena. Förutom hormonella droger.
Till varje sin egen. Jag tog hormoner, sätta en spiral, skyddad av farmateks. Hon upplevde svår endometrios. Det bästa sättet att preventivmedel och skydd mot överskott av endometrium är Mirena.
När termen för denna Mirena är över, drar jag ut den och lägger den på igen.
Jag kommer att upprepa igen - jag granskas en gång var sjätte månad. Pah-pah-pah, allt är i ordning. Ännu bättre än innan du installerade Mirena.

Gäst Natulen83_ * 09 apr 2011

svetik68 09 apr 2011

Vad är månadsvis? Detta är separation av överskott av endometrium. Under Miren separeras han regelbundet, dagligen. Och inte omedelbart i flera dagar av menstruation. De övriga funktionerna hos honkroppen följer helt.
Under Miren har vissa kvinnor fortfarande sina perioder, bara skarpa, och några av dem försvinner helt.
Min gynekolog säger att jag hade tur och jag var i den andra gruppen. Denna grupp är för övrigt mer talrik än den första.
Förresten, som min gynekolog sa till mig, för vissa starka troende orsakar frånvaron av menstruation under Miren psykologiska problem, och de tar Miren ut.

och du går till "Dr Bormental". Det hjälper alla, du behöver bara älska dig väldigt mycket!

Nik55 10 april 2011

Färgad häst 11 april 2011

Min läkare rekommenderar mig också mycket, men hon främjar henne, som jag förstår. Till dess att jag bestämde mig för att bristen på menstruation och hormoner skrämmer mig. Jag var 5 år gammal var vanligt, sätta i Mosin, bara super. Hon drog ut i mars och blev gravid i juli från 1 gånger (öde), sonny ett år, efter helixen passerade hon alla test vid Barnaul, de sa åtminstone till rymden. Och av någon anledning tycker jag att det här är ytterligare en gång att tjäna pengar från läkare

Jag vet inte hur din läkare, men jag marknadsför inte något. Jag är en programmerare. Om det inte finns kontraindikationer (brott mot sköldkörteln) - lägger du inte illa. Och frånvaro av menstruation är en stor fördel, inte en nackdel, såvida det inte strider mot din tro. Dessutom är de som sådana bara dagliga och mycket, väldigt knappa, nästan omärkliga. Så knappt att de inte kräver pads och tamponger.
Men ingen lukt, buksmärta, depression, nervositet etc.
Av de fyra kvinnorna vet jag vem som använder Miren, inklusive mig, ingen har någonsin ångrat det.
Till slut kan den avlägsnas när som helst, som du önskar. Du förlorar bara pengar.

Gäst lisenok1607_ * 11 april 2011

Färgad häst 12 april 2011

Och Tatyana Trofimovna rekommenderar mig också att leverera till Miren, men jag visste inte att hon var värd så mycket och att menstruationstiden var skrämmande. Men TT säger att du ofta måste städa, eftersom endometriumet ökar mycket. Nu blev jag förbryllad! Ja, och jag har ingenstans att återhämta sig. Vi måste tänka vad vi ska göra nästa.

Du förvirrar något. Endometrium bygger bara inte upp. Har inte tid. Han exfolierar varje dag. Och hur är det intressant att göra städningen med den etablerade spiralen? Det är omöjligt.
Jag själv står i riskzonen för endometrios. Sedan Mirena installerades (från 04.05.2008) var sjätte månad undersökt livmodern genom ultraljud. Det finns ingen tillväxt av endometrium.
Mirena är bra på det, och tvärtom bidrar det till endometriums icke-tillväxt.
Här förstod du inte heller din läkare eller hon är inte helt medveten om.

Gäst elena1968_ * 13 april 2011

Sjuksköterska. Men min läkare rekommenderade mig att lägga in sex månader efter födseln, och chefen för samrådet (hon gjorde fysioterapi vid den tiden) uppgav att även efter två månader är det möjligt.

Jag ville också leverera efter födseln, men doktorn sa att livmodern skulle bli normal bara ett halvt år, jag var tvungen att vara tålamod. Jag ångrade inte pengar på en sådan spiral och jag satte mig den vanliga NYT-formade och jag ångrar inte det, det kostar 1000 r +/- 200 beroende på apoteket, men om jag inte kom upp var det inte synd att kasta bort det, jag går med det för det andra året

Erfarenhet med hjälp av hormonell IUD Mirena

Jag vill dela med medlemmarna i gruppen erfarenheten av att använda Mirena, vilket jag tycker är mycket lärorikt.

Hon levererade efter födseln, med gynekologens godkännande (vilket hon själv gjorde). Året var allt bra. Plötsligt började en oväntad blödning, följt av feber. Jag vände mig till ett lokalt samråd. Nästan alla gynekologer som arbetade den dagen, inklusive huvudet, tittade på mig. Gjorde en ultraljud. Som ett resultat är det ingen spiral. De säger att det föll ut. Jag blev mycket förvånad för att jag inte hade sådana misstankar - trots allt är hon inte så liten att falla ut utan min vetskap. Huvudet övertalade sig för att lugna sig och vänta ett par veckor. Dessutom sa hon, bland symtomen på ARVI (feber), jag kan bara bli sjukhus för en smittsam sjukdom.

Nästa dag blev det klart att man fortfarande behöver göra något. Jag tror att jag inte hade ORVI, bara chefen, efter att ha lärt sig att andra familjemedlemmar var sjuk, bestämde sig för att spela det säkert. Jag gick till samrådet igen. Skandalens huvud gav riktningen, inskrivna där symptom på ARVI. Naturligtvis var vägen bara för mig i infektionssjukhuset. Jag kom dit, men förstod vad som väntade på mig (min mamma låg där strax före), jag gick hem. Jag tror kanske lagens huvud, allt bildas?

Allt har verkligen förbättrats, temperaturen har gått, det var ingen smärta. Naturligtvis gick jag till gynekologer och ultraljud mer än en gång. Alla pratade med en röst - en spiral föll ut, oroa dig inte. Det kan inte vara så att ultraljud inte såg det.

Började planera ett andra barn, efter samråd igen vid ett lokalt samråd (test, undersökningar, rubellavaccination etc.). Inget händer! Var förvånad, med det första hände allt väldigt snabbt. Började göra test för ägglossning - ingen ägglossning.

Därefter blev det uppenbart att något var fel här. Började läsa engelskspråkiga recensioner om Miren. I en av de medicinska tidskrifterna hittade jag en artikel om en kvinna som, som jag, inte kunde bli gravid efter Mirensas "fallout". Det visade sig att Mirena hela tiden hade varit i buken (i Douglas-rummet). Hon togs ut och hon blev gravid. Revealed Miren röntgen!

Inspelad på en ryggrad i ryggen nästa dag. Som ett resultat är hon, Mirena, synlig för det blotta ögat! Var exakt (i vilken kropp) vågade dock doktorn inte säga. Nu måste vi ta reda på det. Förhoppningsvis kommer det fortfarande vara möjligt att ta bort det.

Men frågan är, varför förlorade jag det här halvåret? Eftersom ingen av läkarna - en gång - berättade för mig att det är möjligt (det är nödvändigt) att göra en röntgen! De var alla säkra på att hon inte var där. Var kommer sådant förtroende ifrån? Ja, läkare är också människor, de har fel. Men så att flera experter som jag inte hade någon anledning att lita på en gång? Men att göra en röntgen - lätt!

Slutsats: Låt inte något ta sin kurs. I allt du behöver dyka in, inte att lita på även de "beprövade" experterna. Detta är ett nedslående resultat, men hittills finns det inget annat sätt. En dag kanske hälsovårdsministeriet ger rekommendationer, det kommer att finnas ett protokoll för undersökningar etc.

Dessutom verkar det som om erfarenheten av att använda hormonella spolar ännu inte återspeglas tillräckligt i den ryskspråkiga medicinsk litteraturen. Vi vill att våra läkare, av vilka många rekommenderar Miren själva, att studera denna fråga: genomföra forskning, beskriv komplexa fall, etc. Kanske kan någon försvara en doktorsavhandling om detta ämne!

Recensioner: Mirena

  • Bayer Pharma AG, Tyskland
  • Förfallodatum: till 10/01/2020

Kundrecensioner av Mirena

Flickor, jag vill dela med mig av min erfarenhet med Mirena. För första halvåret var jag på en permanent PMS (jag satte helixen när barnet var ett år gammal) för att vara ärlig vid den tiden då jag inte insåg att det var en anpassning av organismen till harmoniken. Hon bar hjärnan till sin man, blev nästan galen med dipress. Hon delade med läkaren och hon förklarade att detta var en bieffekt - Mirena, det händer ganska ofta. Jag var på väg att ta ut spiralen, men plötsligt släpptes jag. Verkligen kände sig mycket bättre. Återigen blev det tillräckligt och det fanns inga månatliga perioder alls - vilket är så bekvämt. I 5 år fanns det 2 cyster, kanske mot bakgrund av Mirena, men mycket litet och snabbt löst. Resten är en solid pluss. En av dessa dagar kommer jag att ta ut och sätta miren igen (kroppen har anpassat sig till denna harmoniska och det är bara läskigt att byta till en annan)

Mirena är värd 5,5 år. Jag ska skjuta och sätta igen. Detta är skönhet. Månadsvis nästan nej. Inget gör ont. Tack till gynekologen för att erbjuda den.

För mig var Mirena frälsning. Blodiga värmer har slutat, endometrium är normalt, det finns inga polyper, myomas har stallat i tillväxt. Mirena har stått i 5 år, ingen obehag har uppstått efter Mirenas installation, bara en förbättring av dess skick. Anemi har gått. Det kommer en tid att ta bort Mirena, jag kommer omedelbart att lägga en ny.

Jag hade flera livmoderfibrer av liten storlek, den största översteg inte 2 cm. Under 5,5 års bärning fick Mirena många problem, från och med det andra året där man hade på sig spiralen, värkande bröstsmärtor, långlivade follikulära cyster och återkommande inflammation i livmoderhalsen livmodern. Det fanns också några misslyckanden, förmodligen för att daub var 2-3 veckor i 3-4 gånger hela tiden. Myomas växte årligen med i genomsnitt 0,5-1,0 cm. Denna spiral passade mig inte. När jag tog ut det, slutade bröstet mitt att skadas direkt. Så tänk - den här spiralen påverkar inte bara livmodern.

som huvudvärk började sätta Miren, ökade trycket 180 till 100. Läkare föreslår att förutom Mirena, endometrios, livmodermoment, finns det ingen medicin som hittats, vilket gynekologi rum du inte anger alla erbjudanden till Miren. står, gjort en tid som ska tas bort, och en kvinna måste städas varje månad, ackumuleras inuti, och hela sjukdomen börjar.

Ljus, från vad som ska rensas? Om endometrium inte ökar, inträffar menstruationsprocessen inte, det finns inget att rensa bort. Varför ska en kvinna städas varje månad? Det visar sig de som har laktations amenorré, även om de är smutsiga och ackumulerar sjukdomar inom sig själva?
Spiralen passade inte dig, allting händer, men att skriva en recension utan att läsa anatomiehandboken för 9: e klassen är åtminstone okunnighet.

Jag uttrycker min tacksamhet till personalen för deras professionalism och effektivitet vid organisationen av leveransen av ordern. Om det behövs kommer jag definitivt använda dina tjänster. Det bästa du, D. Zubov

God dag! Meren är värd 3,5 år. Perfekt preventivmedel! I början var skymningen, menstruationsflödet avbröts. Med endometrios är det bara nödvändigt. Det finns många fördelar. Fortsätt nöjd - sätt in, som ännu inte har bestämt.

Spiral satt på råd av en läkare efter det att den fann endometrios. Jag är glad över sin ansökan. Det fanns ingen menses alls, och om det fanns någon form av påminnelse om dem, gjordes det dagligen. En månad sedan tog av, för 5 år har gått. Jag tänkte på att lägga en vanlig spiral, men menstruationen gick, åh, hur obehagligt allting är, allt gör ont, irriterad, med vilken rörelse det "floppar" med mig, ja det var en helg. Till slut vill jag sätta spiralen Mirena igen. Om någon är rädd för priset, räknar tjejer piller, låt oss säga Janine. Jag var tvungen att köpa 3000 tenge för den här månaden och räkna med ett år-36000 och i 5 år = 180.000 tenge. + Tätningar och alla besvär.

Först var allt dåligt. sätta i de sista dagarna av menstruationen, och sedan slog sönder i tre hela månader. med min man under denna tid, inga anslutningar, respektive. av misstag kom till en bra läkare som, med hjälp av homeopati, upphävde daub om fem dagar. i tre år gick hon som en man. Jag släppte alla dessa extra pund utan mycket ansträngning, det fanns inga månatliga perioder alls - gör vad du vill. preventivmedel 100%. innan det tog hon piller - benen och fartygen kollapsade. och med Mirena huvudvärken försvann, fartygen återvände till normala, förbättrades benens sammansättning. så snart hon bestämde sig för nästa barn, tog hon bort spiralen, och sex månader senare blev hon gravid. Nu, för att fortsätta behandlingen av adenomyos, lägger jag bara Mirena.

Jag gick med henne i 6 år. Inget problem. Månadlig mager, och det passar mig. Under det senaste året blev den månatliga oregelbunden. På ultraljud visade sig att endometriumet är för tunt. Spiral borttagen. Fyra månader spenderade på att dricka Yarinu (hormon, preventivmedel). Månadsvis gick genast mycket rikligt. Det medför obehag. En månad senare går jag igen för att sätta Miren. Med henne bekväm och säker.

Kort sagt: kastade pengar, dödade tid och hälsa. Från scenen är blodbanan oändlig. I bästa fall var det en vecka per månad utan en dag. Som ett resultat, på ultraljudet visade det sig att hon också hade skiftat. Ta bort. Över 10 tusen.

Spiral var det enda alternativet för preventivmedel utom kondomer eftersom hormonella droger är kontraindicerade mot mig. Hon hade en positiv effekt på menstruationen, de är nu inte lika rikliga som tidigare och inte smärtsamma. Negativ lång "acklimatisering" i kroppen. Under den första månaden kände jag ständigt det inuti, kunde inte slappna av, lyfte inte vikter när det skiftes. Men nu som om ingenting är främmande i mig och inte.

många fördelar! Hormonerna passade mig inte, och efter krummens födelse bestämde jag mig för att spiral - väldigt glad! Ett år redan med Mirena, biverkningar - noll, med undantag för att de första månaderna är ovanliga, att de månatliga perioderna är knappa) Det är väldigt bekvämt, det skyddar mot graviditet med alla 200%, stör inte med piller)

Jag tänkte på det länge eller inte, men bestämde mig ändå. snabbt nog gynekologen gjorde det inte något särskilt starkt obehag. i flera månader har jag gått med henne och inga klagomål :) och jag går till hallen som tidigare och till poolen och mina perioder har inte blivit rikligare. i allmänhet är jag glad :)