logo

Mirena. recensioner

Totala meddelanden: 4111

03/22/2013, iksiya
Jag är 41 år gammal. För två år sedan rådde min läkare (en väldigt erfaren läkare, en arbetslärare, henne personligen, båda sina söner) till "Miren", det var en fruktansvärd endometrios, i 2 år var jag bara översvämd. Jag tog även en ledig dag i 3-4 dagar. Efter installationen av helixen försvann den månatliga i 2 3 månader, vilket jag var otroligt glad över. Alla biverkningar som jag läste om gjorde inte rädda mig, och nu, efter två år, kan jag säga att jag bara har akne från biverkningarna - mycket sällsynt och väldigt få. Ingen ökning i vikt, ingen försvinnande av sexuell lust, ja, nej-che-go. Mycket glad. väldigt mycket. Perioden kommer att sluta - 5 år - Jag kommer definitivt att lägga en ny.

18.04.2013, Alla
Jag har allt enligt samma scenario - både ålder och hälsotillstånd och attraktion))) Det finns få bra recensioner, för kanske kanske de som är uppbyggda och allt är bra, helt enkelt inte gå på sådana platser.

03/21/2013, Svetlana
Jag är 41 år gammal. "Jag bär" Miren i 3 år. Tidigare störd av långvarig blödning i samband med myom. Första halvåret om året efter installationen av marinen var svårigheter.
sjukdomskänsla. Periodiskt störd daub utan en specifik cykel. Sedan glömde jag menstruation. 5-6 gånger om året och i 2-3 dagar lite. Som en minus kommer jag att säga om viktökning. (Dessa 10 kilo avrundade bara de utskjutande vinklarna till mig. Så jag är glad för dem). På ultraljudet fann en minskning av myomoder. Nu misstänker jag att spiralen antingen rörde sig eller föll ut. Vi måste dumpa 10 tusen igen på den nya Mirenka.

04/19/2013, Ranta
Hur länge har du störts av daub?

03.26.2013, Nata
Svetlana, av vilka skäl bestämde du dig för att helixen rörde sig? Jag hade en spiral den andra dagen i nacken och det visade sig blöda, doktorn drev ryggen, nu väntar jag på vad som händer

03/20/2013, Alekda
hej jag var 38.. det var en polyp.. bort 2 månader sedan.. månad eftersom de var rikliga med blodproppar och förblev.. gå 4 dagar som tidigare, vad gäller dagen om dagen.. och häll hela dagen.. smärtfri. låt oss säga, förutom att blodproppen och överflödet inte stör... men i teorin borde vara lugnare efter att polypen har tagits bort. I dag var ultraljudet, som förväntat, den sista dagen efter menstruationen tas polypoten bort.. fotot är allt ultraljud.. livmodern är perfekt. och bara gör allt okej.. och livmodern och äggstockarna, eller myomas.. ingenting.. rådde Miren.. frågan är: är det nödvändigt.. och nu är det?

03/19/2013, Elena
God dag! Jag är 31 år gammal. I juli 2012 diagnostiserades jag med hyperplasi-endometrium, rengjordes. Efter rengöring började mitt endometrium växa igen. Jag spenderade ett halvt år på att skära norkut. Nu när endometrium är normalt rådde doktorn mig att leverera MYRENA, eftersom piller fungerar inte på grund av ökat kroppsmassindex. Rådgör med vad du ska göra, för att uttrycka eller inte för att sätta spralet till världen. Återkoppling från henne är inte så stor. Och jag vill verkligen föda igen!

03/18/2013, Kat
Hej. Jag har en fibromyom submukozey node d. 3524 mm 6 veckor. Mycket smärtsamma perioder. Läkaren först sade att sätta miren och säger nu olämpligt, hittills ingen behandling, observeras. Faktum är att i vårt område finns det ingen utrustning för att ta bort myomen själv. Vad råd - vänta eller. Tack.

06/16/2013, Irina
37 år gammal. Närvaron av en submukös nod är en absolut kontraindikation för Mirena. Gör först en hysteroresektoskopi

03/17/2013, Evgenia
Hej, jag har nyligen haft allvarlig stress på 25 år, jag står i Navy. Det fanns 2 födda, menstruationen började den 28 februari och slutar fortfarande inte, det vill säga det har varit 3 veckor redan, jag kan inte gå till doktorn än, ge råd om hemostatiska

Intrauterin enhet Mirena: recensioner av läkare

Vid gynekologisk övning har intrauterin utrustning (IUD) använts under lång tid. De består huvudsakligen av koppar och silver. För närvarande har den senaste generationens hormonella spiral, Mirena, blivit särskilt populär. Enligt kliniska prövningar kan vi dra slutsatsen att spiralen har etablerat sig som ett pålitligt preventivmedel och terapeutiskt medel, det här skiljer det från alla andra IUDs.

Innan du köper ett hormonellt system, och det kostar dyrt, borde en kvinna väga för och nackdelar, om doktorn föreslog att man installerade spiralen. De sätter enbart en spiral om det finns bevis, med tanke på att det inte bara skyddar mot oönskade graviditeter utan också utför en terapeutisk funktion.

Därför, först efter att ha genomgått en omfattande diagnostisk undersökning löses frågan om att installera eller förbjuda hormonsystemet. Vissa sjukdomar är tyvärr ett hinder för installationen av IUD.

Yttranden från många specialister inom gynekologi är överens om att Mirena är ett av de bästa preventivmedel och terapeutiska och profylaktiska medel som används för att behandla gynekologiska sjukdomar, som verkar direkt i livmodern.

Levonorgestrel från det intrauteriniska systemet frisätts dagligen i livmoderhålan med mikrodoser. Läkemedlet kommer i praktiken inte in i den systemiska cirkulationen, men verkar bara inuti livmodern, och gallrar endometrium.

Hormonspolen har etablerats i över 20 år, och under denna tid har många recensioner av praktiserande läkare samlats in på fördelarna och nackdelarna med denna preventivmetod. Låt oss lära känna dem mer i detalj.

Fördelar med att använda Mirena enligt läkare

Utöva gynekologer systematiserade observationer av patienter som använder Mirena Navy, och identifierade från dem de viktigaste fördelarna:

  • långsiktig användning av spiralen (5 år);
  • preventiv effekt inträffar på installationens första dag;
  • graden av skydd mot oönskade graviditeter är 99-100%, vilket inte kräver ytterligare skyddsåtgärder.
  • Efter extraktion av spiralen återställs reproduktionsfunktionen snabbt, under den första menstruationscykeln kan en kvinna bli gravid;
  • Du kan ta bort spiralen när som helst på kvinnans begäran (proceduren är smärtfri);
  • Under intima relationer leder inte helixen till obehag (om så önskas kan en kvinna dölja närvaron av lUD från hennes partner);
  • Kvaliteten på sexuellt liv förbättras (rädslan att bli gravid under samlagspass);
  • skydd av bäckenorganen från inflammatoriska processer genom att öka viskositeten hos slem i området av livmoderhalsen;
  • mot bakgrunden av spiralen får man ta andra läkemedel och utföra kirurgiska operationer av olika profiler;
  • påverkar inte aptiten;
  • minskar menstruationens smärta;
  • blodförlust reduceras kraftigt, upp till fullständigt försvinnande av sekret
  • hög effektivitet av IUDs vid behandling av endometrial hyperplasi, livmoderfibroider och endometrios;
  • möjligheten att använda spiralen hos kvinnor som kontraindiceras i andra preventivmetoder av medicinska skäl;
  • i vissa fall bidrar det till att undvika gynekologisk verksamhet;
  • skydd mot utveckling av endometriums onkologiska processer.

Nackdelar med Mirena enligt läkarnas uppfattning

Vanligtvis uppstår biverkningar första gången efter installationen av IUD. Oftast varierar denna period från flera månader till sex månader. Det finns en anpassning av organismen till spiralen. Varje främmande kropp ska "göra vänner" med kroppen, och sedan försvinna de negativa symptomen gradvis.

Under det första användningsåret tenderar spiralen ibland att falla ut (högst 7% av fallen). Anledningen till detta kan vara rikliga perioder, som ännu inte har haft tid att normalisera under påverkan av levanorgestrel.

Under de första månaderna observeras långvarig spottning på grund av utjämning av endometrium (livmoderns inre skikt). Därför börjar många kvinnor komma i panik och kan inte acceptera den nya staten. Detta leder till psykologiska problem: nervositet och irritabilitet framträder.

I sällsynta fall (högst 5%) kan en blåsning uppstå på grund av skador på livmoderhalsen eller kroppen. Detta beror på de låga kvalifikationerna hos läkaren som installerar systemet.

Det finns klagomål om sömnad eller värk i livmodern. Detta tillstånd uppstår på grund av en IUD-bias eller individuell överkänslighet. I sådana fall krävs borttagning av spiralen.

Ofta mot bakgrund av Mirena uppstår huvudvärk, migrän, depressiva tillstånd, minskad libido och ryggsmärta, som liknar ischias. Det finns klagomål om håravfall, utseendet på akne i ansiktet och baksidan. Mycket sällan förekommer allergiska reaktioner och eksem.

Hormonspolen kan inte skydda sig mot könsinfektioner, och i vissa fall provocerar den inflammatoriska processen i livmodern. Detta händer när individuell intolerans och, om helixen installerades med bristande överensstämmelse med reglerna för asepsis och antisepsis.

Det är viktigt! I närvaro av pretumorprocesser i alla organ - spiralen kan inte användas.

Enligt läkare ska spiralen installeras endast kvinnor som har fött över 25 år gammal. I allmänhet visar Mirena hög prestanda, och många kvinnor har inga biverkningar. Detta är en utmärkt metod för att stabilisera proliferativa processer, särskilt under premenopausala perioden, när det finns en hög risk att utveckla cancerprocesser i det kvinnliga könsorganet. Därför är Mirena idag det bästa terapeutiska preventivmedelet!

Mirena Spiral och Monthly

En av de mest populära typerna av preventivmedel är Mirena intrauterin-enheten. Det har flera fördelar: det är inställt under en lång tid, till skillnad från tabletter, som måste tas dagligen. Dessutom ordineras det ofta för terapeutiska och profylaktiska ändamål. Det finns emellertid obehag associerade med denna typ av preventivmedel. Hur Mirena och månatliga spiraler interagerar med varandra, om det är värt att oroa sig för om ett fel har uppstått kommer att diskuteras nedan.

Hur det påverkar kroppen

Den intrauterinanordningen är en T-formad enhet som sätts in i livmodern som ett medel mot preventivmedel för att undvika oönskade graviditeter.

Spiral Mirena innehåller hormonet levonorgestrel som utsöndras i livmodern. Det blockerar tillväxten och avstötningen av endometrium och fungerar endast inuti livmoderhålan, vilket minskar risken för hormonella biverkningar.

På grund av reaktionen på verktyget förstärks utsöndringen av livmoderhalsslem, vilket skapar ett hinder för spermatozoas rörelse i livmoderhålan. Helixen bidrar till att undertrycka spermiermotilitet inuti livmodern och äggledarna. Ibland blockerar antikonceptivet ägglossning, vilket ger en maximal preventiv effekt.

Installera Miren kan endast läkare efter noggrann undersökning:

  1. Det är nödvändigt att passera ett smet på floran för att utesluta, och i ett annat fall - att behandla befintlig inflammation.
  2. Blodtest för hCG.
  3. Cytologiska undersökningar är nödvändiga för att utesluta precancerösa och cancerframkallande.
  4. Ultraljud är ordinerad för att säkerställa den normala strukturen i livmodern och äggstockarna.

Långvarig spotting kan vara närvarande i ett halvt år efter installationen av spiralen. Detta är en normal reaktion av reproduktionssystemet för installation av främmande material. Om urladdningen inte slutar efter sex månader ska du röra problemet till läkaren.

Installation av en intrauterin anordning kan ibland åtföljas av oönskade biverkningar, bland vilka de vanligaste är:

  • migrän;
  • akne hudutslag;
  • oregelbundet menstruationsflöde;
  • depressiva tillstånd
  • heartaches;
  • blodtryck hoppar.

Indikationer för användning

Huvudindikationen för användning av intrauterin anordning anses direkt förhindrande av graviditet. Det bör emellertid komma ihåg att under samlag skyddar det inte mot smärtstillande sjukdomar, så denna typ av preventivmedel är inte lämplig för kvinnor som är utsatta för avslappnade sexuella och kroniska infektiösa patologier.

Ofta används den intrauterina anordningen för intensivt menstruationsflöde av okända skäl, som tidigare har uteslutit eventuella maligna tumörer i reproduktionssystemets organ. På grund av sin funktion är Miren ordinerat som en profylax av endometrial hyperplasi, fibroids, med allvarlig klimakteriet.

Menstruationens art vid användning av lUD

Efter att ha installerat preventivmedelet Mirena, bör den månatliga månaden börja på lämplig tidpunkt. Men det är nödvändigt att ta hänsyn till att kroppen har genomgått en viss stress, så i början är en liten fördröjning tillåten, som inte får överstiga tre veckor. Om det inte finns någon månad efter tre veckor, ett akut behov av att gå till sjukhuset. Detta kan vara en signal att, trots installationen av spiralen, inträffade uppfattningen.

Korta förseningar kan vara i sex månader efter installationen, och de är farliga för kroppen.

Den första menstruationen efter spiralens installation är som regel kännetecknad av ökad intensitet. Varför händer detta? Först, stressen efter installationen åtföljs av hormonavbrott, och för det andra förändras preventivsystemet kompositionen av livmoderhalsslem och arten av endometrium som direkt påverkar mängden menstruationsvätska. Under denna period kan en kvinna använda mer än en kudde klockan 3 och smärtstillande medel för att eliminera menstruationskramper.

Efter flera cykler återgår menstruationsflödet till sitt normala utseende. I sex månader kan blödning bli en spotting, som inte är farlig. De indikerar kroppens beroende av en utländsk anpassning. Samtidigt borde det inte finnas någon åtföljande smärta.

Om efter flera cykler perioderna förblir lika rikliga som första gången efter montering av preventivmedel, bör du konsultera en läkare. Ett sådant fenomen kan indikera biverkningar av Mirena, vilket indikerar att kroppen inte tar detta preventivmedel.

Ofta klagar kvinnor på menstruationstiden, sex månader efter installationen av ett preventivmedel. Om förseningen varar i mer än två veckor är det första steget att göra ett graviditetstest eller blodprov för hCG. Den intrauterina anordningen förhindrar på ett tillförlitligt sätt oönskade graviditeter, men alla möjliga alternativ bör beaktas. Dessutom har fallet funnits när spiralen föll omärkligt. Om orsaken till frånvaro av menstruation inte är graviditet, finns det ingen anledning att oroa sig för. Hormonerna Mirena blockerar endometriumtillväxten, vilket är anledningen till att det under tiden för den föreslagna menstruationen finns inget att gå ut. Det är inte farligt för en kvinnas kropp. Efter borttagning av spiralen kommer menstruationen att återhämta sig inom några månader.

Kontra

Det finns ett antal kontraindikationer som inte behöver använda intrauterin preventivmedel:

  • graviditet;
  • inflammatoriska sjukdomar i könsorganen;
  • infektionssjukdomar hos interna genitala organ
  • precancerous och cancerous growths i livmoderhalsen;
  • malign tumör i bröstet
  • lägg inte ett preventivmedel direkt efter förlossning eller abort
  • abnormiteter hos de reproduktiva organen;
  • gulsot, levercirros.

Svår diabetes mellitus, tromboflebit, arteriell hypertoni, stroke, kan som regel kontraindiceras. Endast efter ytterligare undersökning kan läkaren godkänna användningen av Mirena.

Tidigare anses en ektopisk graviditet inte som en kontraindikation för användningen av helixen, men du bör vara medveten om att en ektopisk graviditet är en mycket sällsynt oönskad konsekvens av att använda ett preventivmedel. Denna komplikation kännetecknas av illamående, kräkningar, brist på ansvarsfrihet, svår smärta i buken, svaghet, yrsel.

Läkarnas yttrande

Förutom den preventiva effekten, lyfter läkare den positiva effekten av den intrauteriniska enheten på tillståndet av endometrium. Ofta föreskrivs preventivmedel för terapeutiska ändamål vid allvarlig klimakteriet, för förebyggande av livmoderhals och endometrios av livmodern. Spiralen upphäver tillväxten av myomoder, utför förebyggande av cancer och endometrial hyperplasi, ökar hemoglobin, har en återställande effekt. Efter extraktion av Mirena kan du om möjligt bli gravid under det första året. På grund av hormonernas verkan ökar kvinnornas fertilitet.

Den intrauteriniska enheten Mirena är verkligen ett mycket praktiskt och praktiskt medel för preventivmedel, men med tanke på den stora listan av kontraindikationer bör särskild uppmärksamhet ägnas åt undersökningar innan du tar ett preventivmedel. Om vi ​​agerar enligt rekommendationer från specialister borde det inte finnas några hälsoproblem under bevarande av det intrauteriniska systemet.

resultat

Spiral Mirena påverkar direkt frekvensen och intensiteten av menstruationen. Många ärenden beskrivs och ger inte anledning till oro. Det är nödvändigt att övervaka regelbundenhet och intensitet i menstruationen för att undvika eventuella obehagliga konsekvenser i tid. Det är bättre att än en gång vända sig till en gynekolog, som hjälper till att hantera problemet och bli av med onödiga upplevelser.

Spiral Mirena i premenopausal endometrios

Intrauterin preventivmedel blev omedelbart populärt bland kvinnor, eftersom det ger ett högt resultat och är mycket praktiskt att använda. Ett av dessa preventivmedel är Mirena Spiral, vilket är effektivt för endometrios i klimakteriet, men innan du använder det ska du vara bekant med feedbacken och konsekvenserna. Det gör inte heller ont för att lära sig verktygen och dess effekt på kroppen

Används i klimakteriet

Mirena i klimakteriet, mer exakt i sina initiala steg, hjälper en kvinna att förebygga oönskade graviditeter och normalisera kroppens hormonbalans. Vid de inledande stadierna av processen för utrotning av ovariefunktionen bevaras sannolikheten för uppfattningen. Men att skilja mellan graviditet och klimakteriet är mycket svårt, eftersom symtomen är mycket lik manifestationen av klimakteriet. Ja, och frånvaron av menstruation kan vara associerad med klimakteriet.

Dessutom kan du inte vara 100 procent säker på resultatet av ett graviditetstest. Faktum är att hCG-nivån under klimakteriet ökar, och dess indikatorer motsvarar de första veckorna efter uppfattningen. Det visar sig att testet kan vara negativt, men det finns faktiskt en graviditet.

Därför väljer kvinnor att använda Mirena för att fortsätta aktivt sexliv utan hotet om uppfattningen. I detta fall påverkar spiralen inte kvaliteten på sexuella relationer. Den är installerad under en längre tid med minsta kontrollkrav.

Det är värt att notera att denna spiral skiljer sig från de vanliga alternativen, eftersom dess sammansättning innefattar progesteron av syntetiskt ursprung. På grund av detta stabiliseras hormonbalansen, vilket leder till eliminering av obehagliga symptom på klimakteriet.

Spiral funktioner

Det hormonella preventivmedelet finns som en T-formad enhet med två speciella tendrils. Tack vare denna form kan spiralen vara säkert fastsatt i livmodern. Dessutom tillhandahålls en trådslinga, med vilken systemet avlägsnas.

I själva anordningens kropp finns en kavitet i vilken den hormonella komponenten, representerad av levonorgestrel (52 milligram), är belägen. Verktyget själv är lagrat i ett speciellt rör, skyddat av vakuumförpackning bestående av plast och papper. Den bör förvaras vid 15-30 grader i högst tre år från tillverkningsdatumet.

Hur fungerar det?

Spiralets aktiva substans tillhör gestagen. hormon:

  • blockerar tillväxten av endometrium;
  • förhindrar att cancerceller multipliceras
  • normaliserar balansen mellan östrogen och progesteron;
  • påverkar inte äggstockarnas normala funktion;
  • blockerar utseendet på bäckenorganens patologier;
  • minskar symptomen på klimakteriet;
  • skyddar mot oönskade uppfattningar;
  • Det är ett utmärkt sätt att förhindra endometriumtillväxten under klimakteriet, endometrios.

När systemet är installerat, får kvinnans kropp en viss dos levonorgestrel varje dag (20 mikrogram). Vid slutet av den femåriga användningsperioden faller denna siffra till 10 mikrogram per dag. Det är viktigt att notera att nästan hela dosen av hormonet är koncentrerad i endometrium och i blodet överskrider hormoninnehållet inte mikrodosen.

Den aktiva substansen börjar inte omedelbart komma in i blodet. Det tar ungefär en timme, och efter 14 dagar ligger den högsta koncentrationen av levonorgestrel i blodet, men den här siffran beror på kvinnans vikt. Om en kvinna väger högst 54 kg, kommer denna indikator att vara 1,5 gånger större.

Enligt recensionerna, efter installationen av systemet, kan det finnas en instabil urladdning av en blommande karaktär, men endast under de första månaderna. Detta beror på omstruktureringen av endometrium, varefter det är signifikant minskat längden och volymen av blödning. Och ibland slutar de helt och hållet.

Hormonal spole mot klimakteriet sjukdomar

Symtom på menopausalt syndrom orsakas av hormonell destabilisering. Men inte alltid detta problem kan lösas genom att ta hormoner med östrogen. Faktum är att många sjukdomar i kvinnokroppen provocerar östrogen övervägande över progesteron. Här förvärrar användningen av östrogenhaltiga läkemedel endast problemet, vilket ökar hastigheten och försummelsen av sjukdomen.

Levonorgestrel, som finns i Mirena Spiral, kan hjälpa till att bekämpa följande problem:

Endometrial hyperplasi

Östrogen utlöser överdriven vävnadscellsdelning, som kan orsaka cancer. Dessutom kan hormonhöjningar öka symtomen på hyperplasi. I detta fall minskar helixen effekten av östrogen på endometriumet, men det stör inte hormonet för att positivt påverka hjärtat, blodkärlen, urinvägarna, benvävnaden etc.

endometrios

Denna sjukdom är en direkt följd av bristen på progesteron i bakgrunden av en överflöd av östrogen. Mirena blockerar utvecklingen av endometrios och bidrar också till sjukdomsförlusten. Levonorgestrel har en fördelaktig effekt på livmodern, vilket hindrar den ytterligare spridningen av foci av endometrios och risken att utveckla cancer. Det kan noteras en stor mängd positiv feedback på Mirena-helix vid endometrios vid premenopausala sjukdomar utan negativa konsekvenser för kvinnors hälsa.

myom

Omedelbart noterar vi att med denna sjukdom är det inte alltid möjligt att använda en spiral. Allt kommer att bero på tumörens egenskaper (plats och storlek). Här reducerar läkemedlet avsevärt försörjningen av näring till tumören.

blödning

Mirena innehåller progesteronanalog, som kan minska blödningsaktiviteten och deras volym. Men dess användning är endast tillåten om blödningen inte är associerad med cancer.

Förändringar i hormonnivåerna leder alltid till en minskning av kroppens försvar, så ofta uppträder dessa sjukdomar precis som klimakteriet närmar sig. Mirena och premenopausen är kopplade så att spolen i sig minskar risken för olika patologier avsevärt på grund av stöd från vaginalt mikroflora och stabilisering av hormonbalans.

Huvudindikationer och kontraindikationer

Tyvärr kan inte alla kvinnor använda produkten. För en början är det värt att notera att en förutsättning är undersökningen av hela organismen.

I detta fall är kontraindikationerna:

  • maligna tumörer;
  • bröstkorg
  • blödning i samband med allvarliga sjukdomar;
  • individuell intolerans mot gestagen;
  • venös trombos
  • inflammation i bäckenorganen;
  • infektion i urinvägarna;
  • endometrit;
  • leverproblem (hepatit, cirros);
  • hjärta och njursjukdom;
  • nyligen abort (tre månader sedan).

Det är viktigt! Varje inflammatorisk patologi i bäckenorganen är indikationer på borttagning av spiralen. Dessutom är intrauterina preventivmedel kontraindicerade med stor risk för infektionssjukdomar (problem med immunsystemet, brist på permanent partner).

Trots den minimala effekten av levonorgestrel på kroppen är den kontraindicerad i alla cancersjukdomar. Relativt kontraindicerade sjukdomar innefattar migrän, arteriell hypertension, tromboflebit och diabetes mellitus. I dessa fall bestäms möjligheten att använda ett intrauterint hormonellt preventivmedel av läkaren, men först efter att ha utfört en omfattande laboratoriediagnos.

Huvudanvisningar för användning:

  1. Preventivmedel. Huvudsyftet med installationen av marinen är att förhindra oönskade uppfattningar.
  2. Idiopatisk menorragi. LUD används endast som ett element av terapi i avsaknad av hyperplastiska processer i livmoderhinnan, liksom extragenitala patologier.
  3. Förebyggande av endometrial hyperplasi. Används vid utnämning av östrogenersättningsterapi, när du behöver balansera östrogener och progestiner i kroppen.
  4. Överdriven blödning med otydlig orsak. Efter installationen av helixen, eller snarare efter 4 månader, bör utsläppsmängden återgå till normal.

Biverkningar av Mirena Spiral

Det är värt att notera att biverkningar ofta förekommer endast under de första månaderna efter att läkaren har installerat systemet. Här måste du vara uppmärksam på kraften i deras manifestation. Om biverkningarna är obetydliga, kan kvinnan använda biverkningen längre, men problemet är löst med den behandlande läkaren.

Bland biverkningarna bör framhävas:

  • migrän;
  • huvudvärk;
  • ektopisk graviditet
  • blodtryck hoppar;
  • illamående;
  • kräkningar;
  • utseendet av övervikt
  • yrsel;
  • allergiska utslag
  • bröstsmärta
  • instabilt känslomässigt tillstånd
  • irritabilitet;
  • sömnlöshet.

Dessa biverkningar uppträder oftast bara i början av användningen av verktyget. Bedömning av recensionerna, de flesta kvinnor som har genomgått en preliminär undersökning och har etablerat en spiral med en erfaren specialist, lider inte av biverkningar. Hos premenopausala kvinnor försvinner svettning, rodnad och irritabilitet nästan omedelbart.

Mycket sällan kan användningen av en spiral orsaka:

  • tumörutveckling;
  • stroke;
  • myokardinfarkt;
  • cystbildning i äggstockarna;
  • gulsot.

Det bör noteras att i denna fråga är mycket beroende av patienten och hennes läkare. Du kan inte använda IUD med en hormonell komponent utan testning och undersökning av organ. Ta reda på vad som behöver testas för hormoner under klimakteriet.

Riklig ansvarsfrihet efter installationen av spiralen

Ett visst antal kvinnors recensioner innehåller information om blödning efter installation av Mirena. Under premenopausen kan helix orsaka utsmältning, men detta är normalt endast under de första fyra månaderna efter proceduren.

På samma sätt anpassar kvinnokroppen till förändringar och normalisering av hormonbalansen. Dessutom är det under de första månaderna efter spiralinstallationen en signifikant risk för inflammatoriska processer. Därför bör du, för eventuella klagomål, konsultera en läkare för att eliminera andra orsaker till blödning, även om det inte finns några andra smärtsamma symptom.

När det gäller varaktigheten av blödningen är det inom fem eller sju dagar. Men snart ska Mirena minska överflödens sekret, vilket gradvis kommer dem närmare normal.

För mer information om val efter installationen av helixen, följ länken.

Möjliga biverkningar av Mirena

Enligt recensioner och studier har följande konsekvenser, men mycket sällan uppenbar, men fortfarande en plats att vara:

  • Ektopisk graviditet. På risk är kvinnor som lider av långvariga infektionssjukdomar och inflammatoriska processer. I detta fall krävs omedelbar kirurgisk ingrepp. Symtom är yrsel, illamående, buksmärtor, fördröjd menstruation, blek hud och generell svaghet.
  • Penetration. Växande medel i livmodern inträffar mycket sällan. Detta är möjligt mot bakgrund av laktation, ett barns nyfödda födelse eller en livmoderplats som inte är standard.
  • Dropout Navy. Förlusten av en spiral är ganska vanlig. Sannolikheten för denna oönskade process ökar under menstruationsperioden, och det kan gå obemärkt. Kvinnor rekommenderas att omedelbart kontakta en läkare för att ta bort pengar och installera ett nytt system.
  • Inflammatoriska processer och infektionssjukdomar. En hög sannolikhet för utveckling under den första månaden efter installationen av systemet. En kvinna behöver se en läkare som kommer att skriva ner behandlingen och bestämma om man ska ta bort spolen.
  • Amenorré. Möjlig sex månader efter att ha använt flottan. Här bör du först utesluta graviditet. Observera att efter det att medel har tagits bort blir cykeln normal om månadsavslutningen inte orsakas av andra skäl.
  • Ovarian cysta under klimakteriet. Förekommer endast hos 12% av patienterna (ungefär). Det är också värt att notera att förstorade folliklar självständigt förvärvar normal storlek efter några månader.

Mer exakt kan konsekvenserna inte säga något. Detta beror på individens individualitet och omöjligheten att samla in information om varje kvinna som använde Mirena. Observera att denna lUD med levonorgestrel är relativt säker, liksom alla hormonhaltiga produkter. I de flesta fall uthålls patienterna framgångsrikt alla fem år med detta system, men utsätts för en ansvarsfull inställning till deras hälsa och genomgången av den nödvändiga undersökningen.

Installation, borttagning och spiralfunktioner

Det är värt att notera att inte alla läkare har tillräcklig erfarenhet av installationen av Mirena-helixen. En kvinna behöver hitta en specialist som redan har arbetat med denna typ av IUD och känner till funktionerna i denna procedur.

Verktyget finns i steril förpackning, som inte kan öppnas hemma. Detta görs av en specialist omedelbart före installationen. Om paketets integritet har brutits är det inte tillåtet att installera spiralen. Det förstöras som medicinsk avfall. Detsamma gäller för borttagningsproceduren, eftersom den använda spiralen fortfarande innehåller hormoner.

Inspektion innan du installerar Mirena

Innan du köper en spiral ska Mirena kontrollera din hälsa i förväg. Först måste du besöka den behandlande läkaren, som kommer att ge råd:

  • undersöka slidan;
  • besöka mammologen;
  • undersöka den vaginala mikrofloran;
  • gör en ultraljud av könsorganen.

Dessutom bör kvinnor med premenopause testas för hormoner för att exakt kunna bestämma tillståndet för kroppens hormonella bakgrund.

Funktioner för att använda verktyget för olika ändamål

Det finns en förteckning över recept för installationsdatumet för iUD:

  • För preventivmedel. Förfarandet bör utföras under den första veckan av cykeln. Men ersättningen av marinan görs på vilken som helst dag i menstruationscykeln.
  • Efter förlossning. Här borde man vänta på livets fullständiga involution, men även med denna faktor är Mirena kontraindicerat under de första sex veckorna efter barnets födelse. Dessutom, i händelse av svår smärta, bör bäckenorganen undersökas för att utesluta perforeringar.
  • För att skydda endometrium. Kan användas med HRT. Proceduren utförs under de sista dagarna av cykeln. Med amenorré kan spiral installeras när som helst.

Hur ofta ska man besöka läkaren efter att ha installerat spiralen?

Utan att misslyckas ska en kvinna framträda vid gynekologens möte senast 3 månader efter installationen av Mirena. Då kan du besöka läkaren en gång per år, och om du har klagomål ska du genast gå till sjukhuset.

Om läkaren har tillåtit installationen av en helix till en kvinna som lider av diabetes, behöver hon noggrant övervaka glukosnivån i blodet. Faktum är att levonorgestrel påverkar glukostoleransen negativt. Eventuella sjukdomar bör inte förbises.

Helixavlägsnande

Systemet tas bort genom att dra försiktigt på de trådar som är speciellt konstruerade för detta med sterila tångar. Ibland är det omöjligt att se tråden, då doktorn reser till användning av en dragkrok för säker utvinning. Dessutom, i vissa fall expanderar specialisten livmoderhalsen.

Det är viktigt! Systemet avlägsnas efter fem års användning med patientens normala hälsotillstånd. För allvarliga klagomål ska lUD strax avlägsnas från kroppen.

När det gäller ominstallationen av det nya verktyget kan proceduren utföras nästan omedelbart. Här beror allt på den månatliga. Med bevarandet av menstruationsflödet görs installationen av ett nytt system på menstruationsdagarna för att eliminera risken för fertilisering av ägget.

Läkaren ska varna patienten att installationen eller avlägsnandet av ett intrauterint hormonellt preventivmedel kan orsaka viss smärta och blödning. Särskild försiktighet bör visas för kvinnor med epilepsi och cervikal stenos. Det kan bli svimning, bradykardi eller krampanfall.

Efter avlägsnande av Mirena kontrolleras systemet för integritet för att förhindra att hormonhålan i spiralen glider. Så snart läkaren bekräftar fondens integritet krävs inga ytterligare åtgärder.

Vad är vittnesmålen?

Mirena löser flera kvinnors problem på en gång. Premenopausen ger lite obehag, vilket inte bara hör samman med obehagliga symptom, utan också behovet av att välja det optimala preventivmedelet. De flesta kvinnor noterar praktiken av detta verktyg.

Patienter undrar ofta om de kan bli gravid efter att systemet har tagits bort. Så 80% av kvinnorna kunde tänka sig ett barn (planerat) under det första året efter avlägsnandet av flottan. I andra fall förekom sjukdom eller graviditet lite senare.

Naturligtvis, med tillvägagångssättet för klimakteriet, planerar många kvinnor inte längre att få ett barn. Det är viktigt att installera spiralen vid rätt tidpunkt.

I själva verket är recensioner kontroversiella. Huvudgruppen kvinnor är inte nöjd med instabil känslomässig bakgrund under den första månaden när man använder marinen. Men här är det nödvändigt att ta hänsyn till omstruktureringen av kroppen, som försöker vänja sig på förändringarna och hormonets påverkan.

Dessutom noterar kvinnor att Mirena-spolen är mycket bekvämare än orala preventivmedel för klimakteriet, vilket kräver en strikt regim. Om du tar priset på systemet, varierar det från 9-13 tusen rubel. Med en femårsperiod kan du spara en bra summa, till skillnad från att spendera på preventivmedel.

Det intrauterina hormonella preventivmedelet Mirena är en riktig upptäckt under premenopausen, när sannolikheten för uppfattningen förblir, och även hormonbalansen behöver normaliseras. Dessutom visar Mirena sig väl med östrogenbaserad HRT. Det är bara att följa rekommendationerna och övervaka hälsan för att undvika eventuella konsekvenser.

Hur man inte kommer in i det psykiatriska sjukhuset, eller uppmärksamhet - "Fred"!

Jag födde ett barn på 30 år. Enligt ryska standarder är det förmodligen för sent, men här anses det som norm (jag har bott i Kalifornien i mer än 10 år).

Men det handlar inte om när det är bäst att föda. Jag ville bara säga att alla dessa år, tills min dotter föddes, visste jag inte vad en spiral eller hormonell piller är. Alla 14 år av vårt äktenskap, min man och jag använde kondomer uteslutande och kände mig mer eller mindre tolererbara. Jag ville inte svälja piller, och spiralen rekommenderades inte. Nu, efter ett barns födelse, frågade jag vid en av de första mötena med läkaren om metoder för skydd. Läkaren berättade för mig om piller och om kvinnornas ringar som måste ändras varje månad och om något annat. Allt detta verkade mig för komplicerat, särskilt med tanke på att jag har ett dåligt minne. Och jag frågade om det var något mer permanent och pålitligt, så att huvudet inte skulle göra ont. Problemet var att jag inte bryde mig om hur jag skulle kunna se hur det var "spiral" på engelska, och jag väntade på allt när doktorn själv erbjöd mig det, och jag kommer att förstå det med beskrivningen. Så i allmänhet, och det visade sig, och vi kom överens om en spiral. Jag måste säga att jag födde på ett bra sjukhus och födde under underbara förhållanden. Men samtidigt visste jag att jag snart skulle köpa en annan försäkring och lämna sjukhuset eftersom Enkla läkare lämnar mycket att önska sig. Ja, de kan fungera och reanimera bara bra, och det är underbart att föda dem. Men de vanliga terapeuterna är hemska, diagnostikerna är helt enkelt ingen, du kommer inte att nå en specialist tills terapeuten gör en diagnos och köerna till specialisterna är två månader framåt. Kort sagt visste jag att läkarna inte var så bra, men jag hoppades att de skulle hjälpa mig att välja en enkel spiral och lägga upp den på något sätt utan några problem.

Så, min läkare och jag kom överens om Mirena-helixen. "Mirena" så "Mirena" - det här namnet berättade inte för mig någonting. Modern hormonell spole, pålitlig. Jag läste häftet som jag fick, allt verkar vara bra. Och jag sätter "Miren". Det hände bokstavligen två månader efter leveransen. Månadsvis har jag inte återupptagit. Jag kunde bara ungefär förstå att något hände. Inget ont, det fanns inget blod alls (!). Så, ljus utsläpp, som i den allra sista dagen i den vanliga månaden. Jag gick till doktorn (även på samma sjukhus), de berättade för mig att det var en vanlig sak för Mirena, och jag lugnade mig. kön Det blev mycket ljusare så snart min man och jag slutade tänka på tuggummi, och jag var väldigt nöjd. Fortfarande: Graviditet uppstår inte, det finns ingen menstruation, inget gör ont. Skönhet! Här är bara PMS (premenstruellt syndrom). Jag började plötsligt märka att 10 dagar före den så kallade menstruationsperioden blev jag hemskt irriterad, vilket aldrig var i mitt liv. Jo, jag tror att allt förändrats efter att ha fött, hormonella förändringar i kroppen och allt det. Dessutom är PMS ett normalt fenomen för många kvinnor. Och igen lugnt ner.

Men irritabilitet ökade bokstavligen från månad till månad. Jag började ropa på min man, hos min svärmor, även vid ett spädbarn. Under den första halvan av månadscykeln kände jag mig mer eller mindre tolerabel, men närmare månadsperioderna blev jag okontrollerbar. Mitt barn var helt sömnlös, han sov mycket lite och mycket rastlös, så jag kände mig alltid sömnig, trött och arg. Barnet var ett år gammalt, och jag fick nästan inte glädje från moderskapet. Jag blev irriterad av allt och alla. Jag kände mig väldigt trött och frustrerad, även om jag hade en bra sömn. Jag var död trött på jobbet, även om jag bara arbetade några timmar om dagen. Jag grät ofta från något nonsens, jag tog med både min man och svärmor med mina gråtor. Dessutom kom det i en sådan utsträckning att jag inte ville ha någonting i livet - ingen vila, ingen underhållning, inga inköp av moderna trasor, ingen semester. ingenting. Depression sugde mitt huvud. Det var inte längre en enkel PMS, jag kände mig trött och irriterad hela tiden. Jag gjorde nästan inte hushållssysslor. Ibland lagde hon bara mat, tvättade disk och tvättade och strykade linne. Jag bryr mig inte om att det var damm överallt, att golvet i köket inte hade tvättats länge, leksaker låg runt huset. Jag ville inte ha renhet eller komfort i huset, och även om jag hittade styrkan att städa, var renligheten i rummen inte tilltalande. Jag bryr mig inte om det. Jag älskade barnet självklart, men hans ovillighet att sova på kvällarna förde mig till förtvivlan. Som ett resultat blev min dotter och jag båda rädda för kvällen och vid synen av sängen blev hon hysterisk. Samtidigt gick tiden, dottern växte upp, farmödrarna hjälpte aktivt, min man och jag arbetade. Jag bytte min gamla sjukförsäkring för en helt annan, dyrare. Och här hjälpte fallet. Som sagt säger: det skulle inte finnas någon lycka, men olycka hjälpte.

Förra sommaren, som vanligt i juli, hade jag mycket arbete. Jag är en pianist och i den månaden var jag tvungen att sitta på piano i 6-7 timmar om dagen. Det arbetade hårt för mig mer än någonsin, trötthet multiplicerat, jag var ständigt nervös, särskilt om jag var sen till jobbet på grund av trafikstockningar. Jag hade riktiga tantrums precis bakom ratten när jag såg hur mycket jag var sen. Efter ett par veckor av så hårt arbete hände något med min högra hand. När jag spelade piano kände jag smärta i min handled, inte så stark, men ganska konkret. Efter ytterligare två veckors arbete trodde jag att handen skulle gå för sig själv, för nu jobbar jag mycket mindre. Men handen gick inte. Månaderna gick, vintern kom och armen började skada nästan ständigt under någon belastning, och även handleden var alltid lite svullet. Så du kan förlora ditt jobb! Jag var tvungen att leta efter läkare.

Efter en lång sökning efter en läkare och experiment med en hand i form av en massage, kall och varm kompress, tabletter etc. Jag hittade äntligen en underbar läkare som botade min hand med en enda injektion! Det var redan våren, jag var nästan desperat, och plötsligt var det så enkelt - en injektion och det var allt! Läkaren tycktes mig nästan en trollkarl. Och jag bestämde mig för att träffa honom om PMS, brist på perioder etc. Han sa att allt detta inte var normalt och rekommenderade en bra gynekolog till mig. Jag ringde genast kliniken för att göra ett möte. När hennes dotter redan var två år gammal hade hon fortfarande svårt att gå och lägga sig på kvällarna, men hon sov hela natten till sent på morgonen utan att vakna. Jag började få tillräckligt med sömn, men fortfarande trötthet passerade inte. Jag kunde inte förstå någonting. Varför ändrade barnets födelse plötsligt min karaktär så mycket? Självklart var jag inte en ängel före förlossningen, men aldrig så hysterisk. Jag var rädd för att jag hade ett barn och inte för att jag ångrade det, men bara för att jag tyckte synd om barnet - ja, varför fick han en sådan motbjudande mamma? Min svärmor lugnade mig, som hon kunde, sa att jag var en bra mamma, jag behöver bara vila. Hon rådde ständigt min man och jag att ta en semester och gå någonstans tillsammans. Men jag ville inte lämna min dotter. Ja, och så lätt att arbeta med min man skulle inte släppas. Hysteriken fortsatte, mannen undgåde kontakt med mig, men i sanning ville jag inte verkligen kommunicera mig själv. Jag menar inte ens sex, jag ville bara inte se någon. Jag befanns mig ständigt hitta fel på någonting, och allt tycktes mig vara fel runt mig, och allt folk omkring mig var idioter som hade gått med på att förgifta min existens. Galen hund

Jag kom till gynekologen i april. Det visade sig vara en moster, ganska ung och väldigt intelligent. Ryska, förresten, så jag behövde inte spänna för att förklara alla mina problem för henne. När jag sa om Mirena började hon plötsligt fråga mig hur min menstruation brukade gå, hur jag födde, om det fanns blödning etc. Jag svarade på frågorna, inte riktigt förstå deras mening. Månadsvis var alltid skonsam, i 2-3 dagar, hon födde sig själv, det fanns ingen blödning. Läkaren blev hemskt överraskad. "Varför satte du" Miren? "Hon frågade. Det visade sig att Mirena inte är en enkel spiral. Hon är framförallt visad för kvinnor som har haft för stora perioder, blödningar eller några allvarliga komplikationer efter förlossningen. Det finns en hormonal spiral med vissa mediciner, och det behöver jag inte alls! Det är därför PMS är så starkt - hormoner fungerar. Och bristen på blod under menstruationen är också helt normalt. Läkaren förklarade mig länge hur allting händer. att ju mindre tid kvar till slutet med den här spiralens sten (jag ställer den i 5 år), ju svagare blir ICP. Och eftersom huvudproblemet för mig var frånvaro av menstruation och jag var övertygad om att allt var i ordning bestämde jag mig med doktorn att lämna allt som det var. Och efter två och ett halvt år att ersätta "Miren" med en vanlig spiral. De bestämde sig för det, men tanken att det var spiralen som gjorde mitt liv så outhärdligt, satte sig fast i mitt huvud. Jag kunde inte helt tro att en sådan liten spiral hade så stark handling. Jag trodde fortfarande att jag bara behövde vila och i augusti, när jag skulle vara mer fri med arbete, kunde jag vila vila, kanske till och med gå någonstans för några dagar och lämna min dotter till min mormor. Men det blev snart klart att jag inte skulle nå fram till augusti. Eller komma in i en olycka, för att köra bil i ett sådant uppblåst tillstånd är helt enkelt farligt, eller till en galen asyl. Eller sniffa. Ja, jag började dricka. Inte att sylta vodka med flaskor, men ett glas eller två vin på kvällen - jag behövde redan detta. Och det var efter nästa tantrum, som kände det direkta drogbehovet för alkohol, insåg jag att det här är hur människor dricker sig själva. Det var nödvändigt att göra något, och jag bestämde mig för att ta bort spiralen! Plötsligt är spiralen källan till alla mina problem.

Jag var inte säker, men det fanns inga andra alternativ ändå. Nästa morgon ringde jag till kliniken och gick till doktorn för ett besök. Då hände allt som om det var magiskt. Från de allra första timmarna, då spiralen drogs ut till mig, började jag känna mig mycket lugnare. All min nervositet och spänning, som inte släppte mig i mer än två år, försvann någonstans. Och inte gradvis, men plötsligt allt på en gång. Jag var rädd för att tro på mina känslor, det verkade mig som om det inte händer, det var som en underbar omvandling! Monsters - vackra! :) På den första kvällen blev jag förvånad över att du kan lägga ett barn i 40 minuter och inte vara nervös eller skrika på samma gång! Och inte bara hålla tillbaka insatser av vilja. Och verkligen vara en lugn och kärleksfull mor! Det verkar som att min dotter också blev hemskt överraskad av förändringen som hände mig eftersom hon uppträdde tyst och tystnade somnade. Dagen gick, jag kände inte igen mig själv. Den åldrande tröttheten började sakta gå, jag började vakna frisk och vilade på morgonen, jag slutade skrika och hysterisk, jag återupptäckde mamndagsglädjen. Varför finns det moderskap, kände jag en smak för livet! Jag började le! Och det märks omedelbart av alla släktingar. Och min lilla dotter blev plötsligt mycket starkare för att nå ut till mig, hon lärde sig att krama och kyssa. Och jag kände mig så ledsen för de missade och oförskräckligt förlorade dagarna när de första åren av moderskapet förgiftades av några dumtokare! Jag tittade på mitt hus med skräck. Min Gud, hur jag lanserade den! Damm, smuts, spindelväv på väggarna, golvet i köket kan inte tvättas. Efter att ha arbetat ut det vanliga julikontraktet och tjänat en anständig mängd bestämde jag mig för att byta ut den smutsiga linoleum i köket med rena plattor. Men först slappna av!

Och min man och jag lämnade en dotter till sin mor, lämnade i tre dagar i Las Vegas. Fortfarande, 3 år utan semester. Och Las Vegas är nära, nästan tre och en halv timme bort med bil, nästan ingen tid och pengar på vägen. Och där, om du inte vilar fysiskt, åtminstone åtminstone vila. Och det är inte alls nödvändigt att sitta i ett kasino. Vi spelade knappt. Det finns så många saker i Las Vegas. Och showen, museerna och hotellen själva (vilka själva är mycket intressantare än museer). Och det här är en fantastisk semester känsla varje minut. Fantastisk stad! Vi återvände mycket nöjda.

Och nu är vi engagerade i kosmetiska reparationer hemma.

Vi uppdaterade färgen på väggarna, där det fanns fläckar och pittoreska barn "bilder" med en spetspenna och pennor (vi har inte bakgrundsbilder på våra väggar, bara målar). De satte kakel i köket, köpte en ny spis och en mikrovågsugn, tvättade och omordnade en stor samling Gzhel i backarna på ett nytt sätt. Jag planerar också att kasta ut smutsiga halvbrutna stolar i köket och köpa nya. Och bättre med bordet. Själen ber om förändring, renlighet och komfort! Återigen började jag njuta av shopping, min dotter, i glädje, köpte en massa leksaker, DVD-skivor och kläder. Och jag känner mig så glad! Jag började njuta av livet igen. Vi bestämde oss för att ha en kattunge och har redan valt en väldigt söt. På en vecka tar vi honom från kattssjukhuset med alla vacciner.

Mina normala perioder har återvänt till mig! :) Och om tre år började jag glömma vad det är. Och jag, som en idiot, var väldigt glad när min normala PMS kom tillbaka till mig - när jag okontrollat ​​vill ha en söt och drar lite lägre mage. Och det är allt. Jag har ännu inte lagt upp en ny spiral, något läskigt, även om doktorn sa att en vanlig spiral inte är kapabel till sådana otäcka saker. :) Jag var tvungen att köpa kondomer igen! Men i slutet av september, under nästa menstruation, kommer jag definitivt att anmäla mig till en läkare och sätta mig en vanlig spiral.

Här kanske det är allt. Kanske kan min historia hjälpa någon, men kanske inte, jag erkänner helt och hållet att det bara var min enskilda reaktion på Mirena, och resten av kvinnorna gör det bra. Och mitt fall är bara ett undantag, som bara bekräftar regeln. Jag vet inte, jag beskrev bara mina egna erfarenheter. Och eftersom jag också är en skeptiker tror jag mer på det dåliga än i det goda, och jag har inte självhypnos alls, det är osannolikt att jag bara övertalade mig att allt skulle vara bra efter helixen. Jag är väldigt bra! Vad och jag önskar er alla!

Månadsvis med mirena

Tjejer, vem Mirena är värd, som med den månatliga du? Jag kom först efter födseln och gick bara 2 veckor! Är det normalt? som sådan finns det väldigt få sekret, jag använder dagliga kuddar, men jäkla hur länge kommer de att gå?

Situationen är följande: Jag var rädd i panik strax efter den första att bli gravid sekund. Inte alls önskat och kroppen var inte redo. En vän blev gravid med en 5 månader gammal bebis. Min man och jag, även omedelbart efter det att de föddes, var mycket aktiva i sexuellt liv, så snart vi väntade på en månads paus var kön allmänt dagligen. Kondomer tyckte inte om, inga känslor, och PAP var läskigt. Hon hörde med mitt geni, hon sa: antingen Mirena eller ljus. Stearinljus med hennes mans temperament passade inte oss, kön skedde alltid plötsligt, och ljuset skulle sätta i pris.

Jag bestämde mig för att skriva om mina glada 2,5 år som har gått sedan installationen av den hormonella spiralen Mirena! Tacksam till skaparna! Hittills är menstruationen väldigt liten, jag gör det dagligen, det finns ingen smärta, mina vänner är förvånad, och min man är glad! :) Men hur allt började:

Jag lade den här spiralen 1,5 månader sedan. Veckan var torr och började dauben, som inte slutar. Ökad periodiskt. Egentligen var jag redo för det här, men jag började irritera lite ((jag vill ha ett aktivt sexliv, men det verkar inte fungera bra. Vikten är värd, det finns ingen akne, men mitt hår föll lite. Jag sätter på det för preventivmedel och att bli av med menstruation, de var sooo rikliga och sååå smärtsamma, så jag väntar på min anpassningsperiod att sluta.