logo

Medicinsk abort. recensioner

Totala meddelanden: 4187

06.24.2015, Tanya
Skrev det första meddelandet på natten.
Idag gick jag till disken. Suzi, det finns inget fetalt ägg, det finns inga zgags också. Men i livmodern finns det mer flytande blod. Ozdistka sa att esche veckar en läpp. Esche tid på kontrollen Uzd en vecka.

06/24/2015, Elvira
Hej älskvärda kvinnor! Jag är 40 år gammal, ingen man, jag har en vuxen dotter. När jag fick reda på att jag var gravid bestämde jag mig för att göra en medicinsk abort, för nu verkar det anses vara det mest moderna och säkra sättet att säga upp en graviditet. Termen var 5 veckor. Det var på tröskeln till allt, i många smärtor, sammandragningar, etc. Personligen hade jag det inte. Jag kom till kliniken, doktorn gav Mifepristone 1 tablett, men jag bad om 3! Eftersom jag läste att du behöver exakt 3 tabletter. Läkaren sa att effekten var från ett piller, det från tre till detsamma, men jag insisterade på tre. Mifepriston orsakar inte perioder, det blockerar graviditetshormonet. I allmänhet drack jag, det var ingen känsla. Efter en och en halv dag absorberade jag 2 tabletter av Misoprostol. Den starkaste febern började, och på en timme började menstruationsperioderna, utan sammandragningar, smärtor, drabbade något underben och smärre smärta. Det fanns mycket blod, med blodproppar. Det varade alla 6 dagar, men de sista 2 dagarna är mycket måttliga. Igår kom jag till kontrollens ultraljud, det visade sig att fosterägget kom ut, men blodpropparna var lite kvar. Läkaren gav 2 mer Misoprostol, absorberad, men det finns inget starkt blod, det går lite ut. Läkaren säger att med skarpt urladdning kan livmodern rensa. Här hoppas jag verkligen inte vill gå i vakuum. Tjejer, kanske var det någon? Dela snälla! Jag skulle vara tacksam!

06.27.2015 marina
Jag är 40. Jag har druckit idag med fredsflygplanets andra etapp. Nattläggningen är tillräckligt i en halvtimme. Var det någon annan? Och du har ordinerats för några andra mediciner, såsom acetyl.salits.k-ty.

06.24.2015, Valentina Vasilievna
Elvira, verkligen är systemet med 3 tabletter mer tillförlitligt. 1-pillerordningen var ursprungligen föreslagen av WHO för användning i tredje världsländer med en hög andel fattigdom för att minska antalet illegala aborter, eftersom mifepriston inte är billigt. Resultaten av europeiska kliniska jämförande studier visar en högre risk för misslyckande vid användning av mifepriston i en dos av 1 tablett (200 mg). Schemat med 1 tablett mifepriston registrerades i Ryska federationen, trots att inga kliniska prövningar genomfördes i vårt land, men data från kinesiska studier användes. Enligt de officiella uppgifterna från hälsovårdsministeriet i Ryska federationen är systemets effektivitet med användning av 1 tablett (200 mg) cirka 77%, men den minskar den totala kostnaden för proceduren för medicinsk abort, systemet med 3 tabletter är 97-98% effektivt. Oavsett om det är värt att spara lite pengar ökar risken för ineffektivitet och efterföljande curettage, ska varje kvinna bestämma sig individuellt.

06.24.2015, Tanya
Tanya, 29 år, 2 barn
Hallå
Enligt hennes vittnesbörd gick hon till en medicinsk abort. Uzd visade 3-4 n.b.
Vid doktorn Vipila 3, fliken 8.06, efter en dag att börja smita. Staten var normal. 10.06 Vipila 2 t.mirlyuta, började smälta lite efter 7 timmar. Jag ringde doktorn, hon hade redan berättat att komma imorgon för dubbla 2 tabletter av fred, för jag trodde att jag skulle klara två. Efter 2, efter antagandet av fred den 11.06, började han dra smärtan, det var lättare för smärtan än med M. Vidileniya gick men inte så rikligt. PJ viillo 14.06. Embryosåg, ser ut som en havsöppning och ögonpunkterna ses. Zgustov, som sådan, slog inte, fortfarande moderering av vydileniya gå, imorgon på ultraljudet. Jag kommer att avregistrera efter. Tyvärr för fel skriver jag från telefonen.

06/23/2015, Pretty Woman
Jag är 40 år gammal, med en försening på 5 dagar visade testet 2 band, två vuxna barn, en verksamhet. Jag kan inte föda. Beslutade att medabort. Läkaren klockan ett på eftermiddagen gav 200 gr. 1 tablet penkraftona., Kände inte något. Efter 36 timmar beställde jag att ta 1 tablett misoprostol, efter tre timmar ytterligare 1 tablett misoprostol.
Jag skriver, för på internet är det hemskt att det är skrivet om en medabort, ett hav av blod, nästan en kamp. Misoprostol såg på natten, hon var rädd wildly, så hon gick till sängs, tänkte om ansvarsfrihet och smärta börjar, kommer jag att vakna. Den första tabellen drack klockan 12 på natten, den andra klockan 3 sätter väckarklockan vid klockan tre, väcker tungan och sover. Urladdningen var mycket liten, måttlig smärta. På morgonen ringde jag doktorn enligt instruktionerna, jag var tvungen att dricka ett annat bord av misoprostol klockan 12 på morgonen. Läkaren sa om det befruktade ägget kommer ut, drick inte.
Jag sprang in i en hysterisk läkare, jag fick en halv packning, sade hon klockan 9 på morgonen för att dricka misoprostol, sen klockan 10 på morgonen en annan tabell med misoprostol. Jag drack, låg, vilade, urladdning och smärta är mycket måttliga. Under dagen kom en liten gul slime. Jag var helt säker på att honungabort misslyckades, och jag ville gå till vakuumet. Mina bröst gjorde ont, jag kände mig skyldig. Läkaren försäkrade sig, hon sa att allt var bra. Jag trodde inte. På spåret. dagen gick till ultraljudet efter 36 timmar av den första tabellen. Misoprostol på uzi livmodern är ren.
Och det finns liten ansvarsfrihet, och det finns ingen smärta, så allting är individuellt!

06/21/2015, Svetlana
Hej tjejer, jag kommer inte berätta för min berättelse, jag är 22, jag har inga barn ännu, i två års planer, jag blev gravid, gjorde två tester, var positiva. möjligheter, svårt, men annars ingenting. Jag passerade alla testerna, den 19 juni 1515 drack jag ett läkemedel i Mifepristone, på den första dagen var det bara hjärtat och vilda tårar, och väl 20 började på kvällen, blodet flödade lite och underlivet var väldigt sjuk och gav tillbaka under menstruationen vaknade jag tre gånger om natten, det var väldigt ont, jag såg noshpu, för ingenting kan göras längre, jag drack två tabletter av Misoprostol klockan en på eftermiddagen, 10 timmar har gått och jag har inte mycket blod Nej, det fanns en slags liten blodpropp, men jag tror att den är för liten för en frukt, jag har 2-3 Gödel och zhmvot och smärta i ryggen och mycket att ge. från vilken det var liknande, avregistrera tjejer. Jag upplever, jag har aldrig gjort abort med kirurgiska ingrepp och ett vakuum, det var också ett läkemedel (ungefär 4 år sedan), men det var inte så ont och blodet flödade och det fanns blodproppar men nu förstår jag ingenting.

05/22/2015, Maria
God dag till alla! Idag, den 05.22.15, gjorde jag ett prov på morgonen, resultatet är positivt. Jag vill inte ha ett andra barn, eller snarare båda med min man vill inte ha. Före det fanns aborter, men dammsugare. Nu vill jag bestämma mig för en tablett. Snart går jag till doktorn. Jag kände inte till denna procedur alls tills jag kom till det här forumet (jag öppnade den första jag fick och så framgångsrikt), jag förstod att det skulle hända hemma. Jag vet vad ett vakuum är. Av någon anledning, efter det, har jag psykologiskt lidande sedan 8-9 månader. Jag har ingen önskan eller attraktion för min man alls. Bara rädsla för något slag och absolut ingenting, och oavsett hur jag känner det. Detta är väldigt deprimerande. Tanken om den kommande natten ända till avsky. Därför vill jag prova piller. Låt det gå som en månad. låt oss gå Kanske efter denna metod kommer inte att vara de hemska. obehagligt och med en stark avsky för känslor.

05.25.2015, Valentine Vasilievna
Om skillnaden i drogabort med curettage och vakuum aspiration beskrivs i detalj här www.mifegin.ru

05/23/2015, Mira är 27 år gammal
Och efter drogen kommer du också att bli moraliskt undertryckt för exakt 9 månader. Vad är skillnaden vilken typ av abort: dammsugare, piller, kirurgiska. Förfarandet är annorlunda, men innebörden är densamma. Kort sagt, lämna babykit. Särskilt eftersom du är gift.

Mifepriston Recensioner

Släpp form: Tabletter

Tatyana (positiv recension)

Avslutar tidig graviditet

Mifepriston är inte så lätt att hitta på apotek, jag var tvungen att beställa. Läkemedlet är ordinerat för honung. abort under en kort period, upp till ca 6 veckor. Ät inte innan du tar. Jag drack 3 stycken samtidigt. Vissa börjar omedelbart, men jag hade inte dem och misoprostol måste tas. Biverkningar var - smärta i underlivet, lite illamående och yr. Hela tiden att ta drogen, jag var under överinseende av en läkare, på den 6: e dagen för ansvarsfrihet var det inte längre. Då gjorde hon en ultraljudsstudie, passerade hormonprov, var graviditeten helt avbruten. det fanns inga konsekvenser. Jag var nöjd med receptionen, men priset är mycket högt.

Irina (positiv recension)

Om handlingen hörde från sin mans kusin

Min man har många släktingar. Och hans kusin, och hon är redan en kvinna över 40. Gift 3 gånger. Äktenskapen kompletterade inte, enligt rykten, bara på grund av att barn saknades. Och läkare förbjöd henne att föda barn eftersom hon hade en mycket allvarlig form av epilepsi. Men trots att det är omöjligt, blev hon gravid 3 gånger. Och alla 3 gånger avslutades hon av en graviditet på sjukhuset med Mifepristone. Enligt hennes berättelser orsakade han mycket stor blödning alla tre gånger och allt kom ut väldigt snabbt och på något sätt smärtfritt. Dag observerad, tog test och släpptes. Hon är 40 och nu är hon gravid igen, även om det är omöjligt. Hon ville verkligen, även om hon var redo att lägga hela graviditeten på sjukhuset och födas genom kejsarsnitt, men för 2 ultraljud visade fostret många defekter. Att även om barnet ska informera och föda, kommer han inte att överleva utan mamma. Och den här gången fick hon också detta läkemedel före rengöring. Och så, som i kvinnors sjukdomar, drabbades hon aldrig, så vi kan dra slutsatsen att drogen tolereras väl och inte orsakar sidosjukdomar och andra saker.

Sant (negativ recension)

Alternativ till operation

29 år gammal, ha ett barn. Jag kommer att utelämna moralen, det hände. Att avbryta 4 nb på läkarmottagningen drack jag 1 ton mifepriston, på en dag drog jag min mage som under menstruation, blod började flyta, en stor blodpropp släpptes, jag trodde det var "det" men nej. Hela dagen är som de vanliga perioderna med små blodproppar. En annan dag ska dricka 2 ton misoprostol. Jag läste - jag var redo att klättra på väggarna, min man körde, köpte de största tätningarna som jag kunde hitta, men nätet. Generellt. Då kom dagen och timmen, urladdningen gick bra, drack 2 ton (med ett intervall på 30 minuter) jag satte mig och väntade. Jag gick på toaletten och omedelbart kom det befruktade ägget ut, det fanns inget misstag, det var lätt, tätt, som en väska. Väntar på havet av blod och fruktansvärda smärta. Allt som under menstruation. Ännu lättare. Starkare än valet gick inte, måttligt så blodproppar som förväntat. Inte sjuk, popuchil bit. Samma dag kom vi överens om att träffa doktorn. Jag gick, tittade - allt visade sig, allt är rent. Det kommer också att finnas en kontroll ultraljud. Medan utnämndes regulon för att återställa bakgrunden.

Olga (positiv recension)

Bättre än vanlig abort

Dessa piller togs av min flickvän för att lösa frågan om oönskade graviditeter. Hon hade redan två döttrar, och sedan flögs igen av vårdslöshet. Hon kunde inte föda på grund av hennes dåliga hälsa. När hon gick på LCD-skärmen passerade hon testerna, genomgick en ultraljudsskanning och gynekologen utgav Mifepriston. Hon tog det första pillret i närvaro av en läkare och resten hemma. Ur hennes ord vet jag att allt gick bra, smärtfritt, det fanns inga biverkningar heller. I allmänhet är Mifepriston ett utmärkt alternativ till operation, men det bör tas efter samråd med en gynekolog för att inte skada din älskade.

Tanya (positiv recension)

Alternativ till konventionell abort

Jag kommer inte läsa moral, men det händer att en abort är nödvändig, det finns inget sätt att lämna barnet. Jag gjorde i sjukhuset, med hjälp av tabletterna "Mifepriston". Men det här är bara möjligt i upp till 6 veckor, sedan den vanliga curettage. Hon gav 6500 rubel. Hon passerade hon testen, läkaren pratade och förklarade hur förfarandet skulle gå vidare. Hon tog det första pillret på kontoret, och hon gav den andra med henne. Nästa morgon drack jag det, och sedan började processen. Ärligt talat, förväntade jag mig inte att krampen var så smärtsam som verkliga sammandragningar. För att muffla smärtan rådde läkaren parallellt för att ta "No-silo". Hon är inte mycket numbed. Blödning började, blodproppar kom ut, men jag märkte inte någonting "som det" som vanlig menstruation, bara mer riklig ansvarsfrihet. Blodiga dagar 7, då gick jag till kontrollens ultraljud, frukten kom ut helt. Cykeln återhämtade sig snabbt. Av någon anledning förbjöd ultraljudsläkaren länge att jag inte kunde ges med piller efter en kejsarsnitt), men gynekologen vet bättre, tror jag. Mifepriston har biverkningar, fostret slutar inte helt och det måste avlägsnas kirurgiskt, men jag har inte upplevt det själv. Om vi ​​förkastar moralen, är en sådan metod bättre och mer godartad än en abort.

Veronica (negativ recension)

Fruktansvärt ledsen historia

Historien om att använda dessa piller hände lyckligtvis inte med mig. Men min bästa vän var inte lycklig alls. Självklart vet vi alla att vi måste skyddas, men ibland verkar det vara de dagar då det är möjligt utan det, och då flyger du in i alla fall. Så det hände med henne. Hon gick till sjukhuset för gynekologen för att registrera sig för en abort, och hon erbjöd sig i sin tur möjligheten till medicinsk abort med Mifepriston piller. Det verkar vara hur det ska gå snabbt och smärtfritt, men det visade sig faktiskt vara motsatsen. Inte bara var flickvänen bara vred i smärta, så var inte allt helt, så jag var tvungen att göra städningen senare. Kort sagt, en komplett mardröm.

Olya (positiv recension)

Ny abortmetod

Först nyligen föddes, och då kommer jag reda på att jag är gravid igen. Vad man ska göra är att barnet bara är fyra månader gammalt, läkarna föreslog att avsluta graviditeten med ett läkemedel, eftersom kroppen fortfarande är svag efter att ha fött och jag kan inte ta ut mitt andra barn. Det var skrämmande, jag var all pummeling, tårar hällde från mina ögon. Men tack vare den medicinska personalen var alla artiga och artiga, lugnade mig. Läkaren gjorde en ultraljud, tiden var kort, gav mig piller, jag drack dem under hennes tillsyn, då nästa dag kom jag tillbaka igen. Allt gick bra, smärtfritt, bara när fostret slits bort, den nedre delen av buken värkade. Då gick re-ultraljud och allting. Jag önskar er alla en önskvärd graviditet.

Larisa (negativ recension)

Det var inte värt det

Med det hade jag en medicinsk abort vid kliniken. Jag rekommenderar inte att du dricker tabletterna själv, det är farligt. Drogen kan användas i upp till 12 veckor. Jag köpte drogen själv, det kom ut väldigt dyrt. För att avsluta en graviditet, drick en gång 600 mg, 3 tabletter av 200 mg. I ungefär en dag kände jag mig inte alls, men var i kliniken. Men sen på kvällen kände jag mig väldigt dålig. Smärtan var helvete, precis som en kniv klipptes inifrån, vriden, blev den mycket illamående. Det var svår kräkningar, sedan diarré, och rummet snurrade framför mina ögon. Jag var hövdad så gott de kunde, efter ca fyra timmar passerade den. Av en eller annan anledning slutade det bara plötsligt och efter en timme började hon känna sig helt normal. Efter 36 timmar ger de dig ett annat piller, men det här är Misoprostol så att det greppade materialet släpper ut. Mina utsläpp var mycket rikliga, det var redan lite skrämmande, men det visade sig vara bara smärtfritt. Omedelbart är ultraljud inte gjort, bara tio dagar senare. Då berättade doktorn att allt var bra. Bara här har läkemedlet många biverkningar. Trots det faktum att aborten själv var framgångsrik, hade jag senare svår uterusinflammation, som måste behandlas under lång tid. Ett halvår i allmänhet fanns ingen menstruation, och när de började, var de fruktansvärt smärtsamma, den rikliga och tunga utsläppen pågick länge. Cykeln gick alltid vilse, hormoner började rida. Då upptäckte han en ovariecyst. Och nu, även om de inte officiellt skriver någonstans om att det här är en följd av en medicinsk abort, så är det faktiskt så - min nya gynekolog visade sig vara förnuftig och förklarade att läkemedlet var populärt men långt ifrån säkert, så jag skulle inte få honom ett plus.

Tatyana (negativ recension)

Mifepriston - slösa inte din tid

Den 22 februari, efter de fulla pillerna, började blödningen och var så svår att vita golv visade sig vara allt i blodet, som om någon hade dödats. Mage ont så mycket som aldrig i mitt liv. På natten, må bättre, somnade. Nästa dag gick till jobbet, allt är bra. Efter fem dagar var oljan något täckt, sedan blöderna var så allvarliga att en natt var tillräcklig i 30 minuter maximalt och så vidare fram till den 10 mars. 10 mars slutade blödning? började smita. Jag gick till Uzi och Voila. Frukten kom inte ut och bara dog. Urgent sjukhusvistelse - städning och allting är bra! Narkos, återigen de starkaste smärtorna. Så jag tror att jag inte längre är 20 år gammal, inte ens 30. Och snart 40. Och jag är en dåre bestämd för detta. Det var nödvändigt att ha en abort direkt och inte lida hela 3 veckor.

tjejer som tog mifepriston och sedan misoprostol

Vem tog berätta för mig hur kände du efter dessa piller? Var det några komplikationer?

Ja, nej, jag för bara 9 månader sedan förlorade barnet på 5 månader, och det andra kör fortfarande lite. Drick pillerna, allt verkar vara normalt, och magen gör ont. Gilla kolik

Nej, det var det inte. det var magen som inte skadade.

I allmänhet, hur länge slutar det hela?

Jo, den mest smärtsamma och obehagliga någonstans 2-3 dagar, som ett resultat av 5-6 dagars urladdning. men det här är för mig, sa doktorn att det för vissa även i 2 veckor är allting individuellt

Läkaren berättade för mig att det var 7 dagar. Och jag tror att det inte blir mer än 5

Tja, jag har läst handboken, det kan finnas en bieffekt hos mag-tarmkanalen i form av buksmärta. Så om det är lite normalt, borde det gå

Och det här är vilken typ av piller en sådan effekt

vilken misoprostol som sammandrag orsakar

Jag läste och fann den i en överdos? Så jag drack dem som hon sa efter att ha ätit

På matsmältningsområdet: buksmärta, dyspepsi, flatulens (2,9%), illamående och / eller kräkningar, diarré (11-40%) eller förstoppning (1,1%).

Tja, har du inte mycket smärta?

ja nej precis som kolik. Och du kan dricka dessinon, för att sluta lite blödning. Eller bättre inte?

varför stanna? är det inte vad du vill ha? nosh dricka allting

tänker bara hur jag inte kommer att simma på natten. Barnet vaknar på natten. Jag är rädd att jag kommer upp och häller.

men vad ska man göra? packningar lager, byta oftare.

efter en abort händer annorlunda Även om jag inte kommer ihåg hur det var. Efter födseln har jag mindre än 2 dagar redan, och hur man skriver ut allt är nästan klart. Jag hoppas att det nu kommer att vara detsamma

Misoprostol - panacea under vakande ögat

Misoprostol produceras i många länder. På vår marknad säljs dessa tabletter under varumärken från olika tillverkare. Ryska tillverkare - Pencrofton Pharma, kinesiska - Zizhu Pharmaceutical. Amerikanska, italienska och brittiska företag producerar detta läkemedel under handelsnamnet - Cytotec.

Många obstetrikare säger att vår produktion misoprostol är sämre tolererad av patienter än kineser. De indikerar allvarlig smärta i underlivet efter att ha tagit piller, medan kinesisk misoprostol verkar mycket mjukare.

Formlösningstabletter och priser

Misoprostol är förpackad i papperscellförpackning av 3 eller 4 stycken, eller i en aluminiumblister av 3 tabletter.

Cytotec säljs som läkemedel mot magproblem, så bli inte förvånad om du inte omedelbart ser indikationerna på abort på förpackningen (vi kommer att förklara nedan vad det här är förknippat med). Cytotec är förpackat i förpackningar om 28 eller 50 tabletter.

Oavsett tillverkaren, i kompositionen av något piller finns det 2 mg av substansen "misoprostol" - det här är en artificiellt syntetiserad analog av substansen som produceras av vår kropp. Dess åtgärd sträcker sig till olika delar av kroppen: reglering av utsöndringen av saltsyra i magen, blodkoagulering, inflammationsreaktioner, sammandragning av livmoderns muskler och mycket mer.

Priset på misoprostol presenteras i en recension med apotek av ryska och ukrainska städer.

Om misoprostol av någon anledning inte är till salu i din stad, kan du se var man köper dess motsvarighet - fred (utseende).

Tabletabort kan inte utföras utan mifepriston. Gå hit, vad ska du se priserna på dessa piller på apotek i Moskva, St Petersburg och andra större städer.

Läkemedlet och användningen

Misoprostol syntetiserades för att minska utsöndringen av saltsyra i magen och förbättra skyddsegenskaperna hos slemhinnan. Men oftare används misoprostol piller för medicinsk abort. Uttrycket "medicinsk abort" betyder användning av verkan av något ämne för att provocera missfall i tidig graviditet (upp till 42 dagar).

Hur man tar misoprostol: anvisningar för användning

48 timmar efter att du tagit tre mifepriston tabletter, måste du ta 2 tabletter av misoprostol (dosering - 4 mg).

Efter en tid bör (självständigt) livmoderblödning börja. Detta innebär att processen med avstötning av livmoderförekomsten tillsammans med fosterägget (abort) har påbörjats. I de flesta fall har kvinnor en dragande eller krämpande smärta i underlivet, blödning, och sedan kommer det att bli kraftig blödning. Enligt instruktionerna för användning av misoprostol ska dessa symptom inträffa under de första 6-8 timmarna efter att tabletterna tagits. I vissa kvinnor uppträder symtom endast den följande dagen - en sådan fördröjning anses vara normal.

Efter 1-2 veckor ska gynekologisk undersökning och ultraljudsskanning utföras för att klargöra resultatet av abort.

Om, efter att ha tagit misoprostol, blödningen inte kommer inom två dagar, ska du inte ta själva pillerna. En extra dosering ska ordineras av en läkare (besök en obstetrikare i 2-3 dagar).

Kontra

Dessa inkluderar:

  • individuell immunitet mot drogen;
  • spiral (den måste tas bort);
  • Förekomst av sjukdomar (bronkial astma, glaukom, diabetes, hjärt-kärlsjukdomar, lever och njurar, hormonberoende tumörer);
  • amningstid
  • Förekomsten av högt blodtryck;
  • anemi;
  • ektopisk graviditet.

Eventuella komplikationer och abortkrav

Normalt är det nödvändigt för processen att avvisa livmoderhinnan. Därefter minskar koncentrationen av misoprostol och koagulering återgår till normala värden. Ibland återgår blodkoagulationen inte till normala på grund av vilket blodet fortsätter utan upphörande.

För att stoppa den oavbrutna blödningen är det nödvändigt att vidta nödåtgärder tills det uterusets kirurgiska avlägsnande. Antalet komplikationer är små. Men om patienten befinner sig utanför det medicinska observationsområdet kommer komplikationen att leda till döden.

Allt du behöver veta om ett medicinskt avbrott på en sida: nödvändiga tester, en beskrivning av hela proceduren och annan viktig information.

Biverkningar

Dessa inkluderar illamående, kräkningar, diarré (ofta nog) eller förstoppning (sällsynt). Du kan uppleva hudutslag, huvudvärk, svaghet, feber.

Interaktioner med andra droger, alkohol

Det finns en lista över droger som minskar nivån av misoprostol i blodet, vilket ökar dess sönderfall och eliminering. Med andra ord neutraliserar de effekten av abortpiller, så deras användning bör skjutas upp i någon tid.

Dessa inkluderar:

  • antidepressiva läkemedel;
  • rifampicin, cimetidin;
  • aspirin;
  • indometacin;
  • diklofenak;
  • ortofen;
  • isoniazid;
  • fenobarbital.

Misoprostol Recensioner

Du kan också lämna din feedback i kommentarerna enligt denna artikel. Din positiva eller negativa återkoppling om misoprostol kommer att visas efter att du har modererats.

Natalia, 25 år gammal, St. Petersburg

Personligen tror jag att misoprostol är mycket säkrare än samma abort. Jag kommer inte att ljuga, jag använde det själv och praktiskt taget fanns inga biverkningar. Är det några dagar var illamående och lätt yrsel. men det är i princip inte särskilt läskigt jämfört med operationen.

Tatyana, 34 år gammal, Saratov

Dessa piller har nyligen blivit crammed av min nära vän. Hon hade redan två söner, och hennes man ville att hon äntligen skulle föda en pojke. Hon gick inte med på abort, hade bestämt sig för att använda dessa piller. Som ett resultat hade hon ett missfall, och nu har hon problem med att bli gravid. Jag rekommenderar dem inte till någon annan.

Ira, 30 år gammal, Voronezh

Nyligen var jag tvungen att brottas med hur man ska bli av med en oönskade graviditet. Personligen var jag uppmanad att mifepriston och misoprostol. Slumpmässigt valde jag misoprostol och tack Gud, jag ångrade inte det. Första gången jag tog detta piller direkt med en välbekant läkare i kliniken. Det var skrämmande, men till slut gick allting ut. Självklart skulle jag inte råda någon att komma in i en sådan situation, men om det plötsligt finns en väg ut...

Irina, 41 år, Lugansk

Jag var tvungen att hantera dessa piller förra året. Det hände så att min man och jag gick bort ett tag och jag bodde med min ex)) Och när det var över visade det mig att jag hade nästan tre veckors graviditet. Min cavalier erbjöd mig dessa piller som de hade hjälpt sin flickvän tidigare. Om du tar resultatet, hjälpte de verkligen, men känslorna är inte de bästa. och jag skulle inte vilja uppleva detta för andra gången.

Lägg till en kommentar Avbryt svar

Hej, vill du veta mesoprostol att dricka tre piller på en gång med vatten? Eller bryta?

Fråga din läkare som ordinerat dem. Eller dricker du utan tillstånd? Då desto mer - gå till doktorn!

Skär tabletter som föreskrivits av läkaren. Detta missfall förekommer tydligen i morse. Blödning är fortfarande på. Men efter piller började magskramper (för första gången på flera år). Men shpu-drinken är uppenbarligen omöjlig, så att livmodern reduceras ytterligare? Hur kan jag ta smärtan eller måste utstå? Jag kan inte komma till doktorn.

Jag skulle bara rekommendera en smärtstillande medel i en sådan situation. Till exempel nurofen. Eller ketaner. Det kommer åtminstone ingen smärta.

God dag! Ja, det är bättre att inte ta No-Shpu, eftersom många människor efter att ha tagit anti-spasm droger minskar livmoderns kontraktila aktivitet och blodpropparna inte kommer helt ut. Det är bäst att brygga kamilleglas på 1 st.lozhku och under dagen, drick lite, och var tålamod.

Hur lång tid tar det att blöda efter att ha tagit misoprostol? Det har varit 4 timmar efter 4 flikar, förutom inte stor smärta, känns ingenting.

Tja, om det inte börjar på något sätt är det dags att låta larmet. Medan det fortfarande finns tid. Vänta tills det börjar. Om ingenting händer på en dag, gå genast till läkaren. Alla sådana saker ska övervakas av en läkare. Du kan inte göra det själv.

Sarah, med ett väl valt avbrottssystem, borde ske inom en dag. Var noga med att lämna ägget. Med en kort tidsperiod är det blodproppar. Det är mycket oönskat att själv tilldela Mabort. När allt kommer omkring kan du få misslyckad abort. Du bör gå till en specialist. Kolla in:
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/medikamentoznoe-preryvanie-beremennosti.html
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/posledstviya.html
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/protivopokazaniya.html

God dag! Det händer att efter en dag bara börjar avbrottsprocessen. Vänta. Det är viktigt att korrekt mottagning (på tom mage) och rätt dosering. Ibland händer det (extremt hård) att MAs inte passar alls och sedan tillgripa en alternativ metod. Detta beror på = organismens uppfattning.

Jag går redan till 2 läkare! Och de delar meningen! Man säger att det är nödvändigt att rengöra när det inte kommer ut längre, och den andra säger att när du väl känner dig väl och blodet är över och du behöver inte oroa dig för någonting och du oroar dig inte för någonting! Allt kommer ut med tiden, med 2 månader. Och om du gör städningen just nu, kommer de att göra ett vakuum. Och efter hur mycket jag ska lämna redan och det kommer inte att skada mer! Jag är 6 redan kvar!

Ja, vakuumet kommer att göra. Efter hur mycket jag lämnar, det här är en fråga för dig, din kropp, allt är annorlunda återställt efter ett vakuum. Du har precis nått deadline, du lämnar den 6: e dagen är den 4: e, du går med resterna i din kropp och känner dig bra och är inte rädd för någonting. Jag förstår att du lyssnade på doktorn, men du kan gå till en annan läkare! Jag skulle personligen vara otrevlig att gå med ryggraden i livmodern och om blodförgiftning börjar? Du bestämmer nu vad du ska göra. Du har två åsikter av läkare, plus min.

Gick igår till ultraljudet! De sa att rengöring inte vänder handen! Att det är nästan ingenting. Livmodern utökas med totalt 2 mm! Hon sa det med månadsvis och allt kommer att släppas! Och om det är att smita antibiotika börjar du dricka! Men jag har inget missar! Här är det! Jag tycker att det är för sent att göra städningen nu, jag kommer inte att bli upphetsad redan! Om i Dubai ska jag gå till sjukhuset.

Lycka till då. Flyga, skriv)

Jag hade inte tid att flyga, min mage började skada, min nedre rygg gick till doktorn, de sa att inflammationen var steely! Äggstocken är förstorad och uppfödd, och det är livmodern! Och vad är kvar är något !! Men för mig alla doktorer till vilka hon gick talade om att städas för nu, behöver inte göra det! Du måste vänta på menstruation! Kanske kommer det ut med dem. Jag har redan genomborrat anti-bitter, ljus, alla slags piller. Det blev bättre och en vecka senare, just nu, sjuk igen! Och imorgon flyger jag till Dubai! Redan alla emaciated !! Det skulle vara bättre om jag gick direkt till vakuumet. De säger helt enkelt att de säger att den mest godartade metoden är medicinsk, men det skulle jag inte säga. Jag är orolig nu plötsligt kommer allt inte att fungera, ja, det verkar som de säger att det inte finns något brottsligt där, allt är bra, och min mage gör ont ändå...

God dag! Graviditet 2 veckor, var på ultraljud, utsåg gynekologen Mifepriston. Såg med honom på fredag ​​(04/29) svalkade den bara med vatten. Idag (01.05) drack Mesoprostol 2 tabletter under tungan på en tom mage. Magen drar, men det finns ingen urladdning. Det har varit 5 timmar, jag är nervös. Läkaren lämnade inte numret. Jag kan bara gå till kliniken imorgon. Kan du fortfarande behöva ta 2 tabletter eller ska du vänta? Tack.

Och doktorn skrev hur om läkaren sa att ta p-piller, men du måste ta det. Om det inte fanns några instruktioner, vänta. Kanske kommer valet att börja senare.

God kväll! Ta självständigt ingenting. Om det befruktade ägget inte kommer ut, kommer du att veta om det på ultraljudet, du kommer att ordineras en annan metod för abort, eftersom det blir omöjligt att spara. Tilldelningar hos MA kan börja efter en dag. Det som är fullt på en tom mage är bra, läkemedlet absorberas snabbare i blodet. Vänta, gör ingenting. Ring din läkare och besluta med honom hur man fortsätter vidare om det fortfarande inte finns någon urladdning.

God dag! Nej, öka inte dosen själv, eftersom blödningen kan öppnas. Jag tror att läkaren hade goda skäl att förskriva en sådan dos för dig. Vänta, det börjar inte alltid omedelbart tung urladdning och kommer ut ur datorn, det händer att det tar en dag innan avbrottet börjar.

Alice, hej. Försök inte ta någonting själv, vänta. Under dagen ska gå blodutsläpp. För mig var det till exempel bara den andra dagen som allt började, det visade sig som om jag gjorde något fel själv eller det fanns någon form av stagnation. Så var bara tålmodig och vänta på att processen ska börja.

Jag hade också !! Urvalet gick aktuellt på en dag !! förvänta

Svar snälla, jag mefipriston upplöses och inte dricker vatten, effekten blir densamma?

Jag tror det. Oavsett hur pillret kom in i kroppen, är det viktigaste att du inte ätit något efter det.

Kohl är nu oxytocin! Men tyvärr är jag inte takläggning alls !! Kulde 4 mm !! Kanske med nästa månad och ut. Jag mår bra, inget gör ont... Jag har en sådan situation. Vi lämnar en månad att vila hos min familj, biljetterna har köpts under en lång tid... Och nu vet jag inte vad jag ska göra..

Och om inte? Och du är på semester... Vad händer om blodförgiftning börjar? Gå till doktorn, du måste rengöra. Och då kan du gå.

Välkommen! Jag har 4 veckors graviditet. Hon drack piller Mifepristone, efter 36 timmar drack 3 tabletter Misoprostol. Såg honom på natten och gick sedan till sängs. På natten fanns blod och några blodproppar, diarré började på morgonen och även lite blod. Och det är det! Det fanns inget mer blod. Jag är väldigt rädd att drogen inte hjälpte mig till slutet. Kanske beror det på att jag såg honom på natten och gick sedan till sängs? Nu har det varit en dag. Hon tog allt som min läkare berättade för mig.

Det viktigaste är att inte vara rädd. Gå till doktorn, i ultraljudet, titta. På ultraljudet bör ses om allt hände eller inte. Läkaren kommer att berätta för dig. Och rädsla hjälper inte orsaken.

God dag! Du har en konstig läkare... Droger av den här typen ges inte i händerna och medicinsk abort utförs strikt under observation.
Tid på dagen påverkar inte läkemedlets verkan, och riklig urladdning går inte alltid efter en medicinsk abort. Men om det befruktade ägget kom ut eller inte, kommer de bara att berätta om detta på ultraljud.

Jag håller inte med dig om att droger av denna typ inte distribueras fritt i händerna! - Utfärdat fritt och utan problem! För första gången köptes mifepriston efter en läkares recept, och efter 1,5 år var jag tvungen att återvända till detta läkemedel igen. Och jag ansökte inte på doktorn - jag köpte den på ett apotek för fri försäljning!

Victoria, hej. Blodvolymen spelar ingen roll. Med medicinsk avbrott är det svårt att blöda och borde inte vara. här är det viktigt att fostrets ägg kommer ut. Men du kommer bara veta detta efter re-ultraljud, som kommer att gå igenom tio dagar.

Och vad innan 10 dagar kan inte säga om det befruktade ägget kom ut eller inte?

Efter att ha tagit piller tog det mig 7 dagar. Idag gick jag till receptionen och sa till mig att inte allt fungerade till slutet! Att ägget inte längre är fast, men det finns fortfarande något kvar. Hon sa att vi kommer att vänta lite mer, kanske det kommer, men jag blöder nästan inte ens. Hur kan jag hjälpa allt så att allt kommer att dyka upp... Jag är väldigt rädd för kirurgisk abort..

God dag! Om läkaren inte skickade dig omedelbart för att rengöra, så är inte allt så ledsen. Vänta, kanske allt kommer ut av sig själv. Det viktigaste är trots allt inte en konstant mängd utsläpp, utan att få blodproppar ut. Och de kan gå ut regelbundet. Om de fortfarande skickar för rengöring, var inte rädd. Många passerar genom det, eftersom det ordineras även efter förlossningen.

En abort har redan gått, om något inte fungerar, kommer de att göra städningen, men det här är inte så dåligt. Nu är allt gjort under anestesi, det finns ingen smärta. Ja, och med månad kan allt komma ut, sade läkaren, du måste vänta.

God dag! Du måste få oxytocin (eventuellt med en noshpa), sedan skicka den till ultraljudet igen, kanske efter det kommer allt ut. Det är bra att läkaren inte skickade dig omedelbart till städningen. Titta på dig själv, urladdningen kan vara skarp, men löser regelbundet blodproppar, med dessa blodproppar komma ut och resterna.

Victoria, hej. Och doktorn gjorde inga möten? Jag tror att du fortfarande inte kan undvika rening. Tyvärr måste kvinnor ibland gå igenom detta efter en misslyckad AI. Men du oroar dig inte och är inte rädd, operationen sker under anestesi.

Och vem och hur kan, med undantag för ultraljud, förstå detta - fungerade det eller inte? De ska titta på ultraljudet och säga vänta.

God dag! I avbrottsprocessen, PC: s huvudproduktion, och inte vilken mängd utsläpp. Du kunde inte märka hans utresa när du var på toaletten. Det är ingen mening att oroa sig för. Du accepterade alla, som du utsåg. Nu är det bara att vänta. Kanske stämplade blocket passagen. Cirka tio dagar senare, på den andra ultraljuden blir allt klart.

Tack för svaret! Det har varit 2 dagar efter mottagandet! Jag hade verkligen ingen stor stagnation, tyvärr gick jag till doktorn, hon berättade för mig att vänta, och mitt blod började knäcka och blodpropparna gick fortfarande, inte mycket, jag ser inte någonting fruktansvärt, det finns ingen smärta! På natten var det tydligen inte värt dem alla att dricka och gå och lägga sig! Det är bättre att dricka allt på morgonen. Efter en vecka kommer jag att gå till ultraljudet och de kommer att säga att allt gick bra, men jag är säker på att allt är bra! det är allt väldigt spännande självklart..

Kära tjejer och kvinnor, du kan bara ta Misoprostol på sjukhuset, som någon honung, drogen har biverkningar och speciellt blödning. I eftermiddag togs en ung kvinna med livmoderblödning och hemorragisk chock, en mor till två små barn, till sjukhuset. En flickers tillstånd, och hon är 29 år gammal, är kritisk. Därför är det värt att tänka hundra gånger och bara under överinseende av läkare. Lycka till dig.

Hej, hjälp, tjejer, med en fråga: Jag har fem veckor av graviditet, jag var hos gynekologen igår, hon gav mig ett piller Misoprostol är enkelt, och idag måste jag dricka två piller samtidigt. Mycket rädd, när blodet börjar gå ut, genast?

Det är här de skriver helt korrekt, blodet börjar gå ut efter 2-3 timmar efter att ha tagit p-piller. Och vad är så läskigt då? Om det är helt läskigt, kan du helt överge tanken på abort, men det blir värre att föda, det finns också luckor, dödligheten från födseln finns också.

God dag! Alla har olika sätt (vanligtvis inom två timmar, läkemedlet går in i blodet genom magen i magen och börjar agera). Sekretess kan vara rikligt eller bara ett par blodproppar kan komma ut, de kan vara långa, smarta (upp till 20 dagar) eller sista bara några dagar. Om det finns en mycket riklig urladdning (fullfoder på mindre än 30 minuter) och de kommer att fortsätta i 4 timmar, kommer detta att indikera närvaron av livmoderblödning. Ring omedelbart en ambulans.

Aisha hej. Allt händer individuellt för alla. I vissa fall börjar valet efter ett par timmar, de andra - kanske på en dag. Det är för sent att vara rädd, ta det till slutet. Och efter tio dagar, var noga med att gå och gå igenom ultraljudsprovet för att se till att avbrottet ägde rum

God dag! Vad är du rädd för? Utmatningen kommer att vara som en stark menstruation. Hela processen bör börja 2 timmar senare efter det godkända läkemedlet. Och som du kommer ha jag inte kan förutse. Trots allt är alla organismer olika, uppfattningen och mönstren för avbrott är också olika. Bättre att konsultera mer med din gynekolog, som såg dina tester, utvärderade din fysiologi och valt det lämpliga avbrottssystemet för dig.

Tala om för mig hur mycket du behöver ta mifepriston först - 1 tablett eller 3? Och sedan 2 tabletter av misoprostol? Bara vem skriver en, som omedelbart tre. Vad beror det på?

Jag använde piller "Mifepriston" och "Mizorprostol" förra året, jag rådde mig av bekanta. Jag ångrar inte. Effekten är omedelbar, allting kom ut utan spår. Det är obehagligt att du blöder i två veckor, men det är bättre än en kirurgisk abort under allmänbedövning, varefter under mycket lång tid, yr.

Rita, förstå, självförskrivna piller för avbrott är fyllda med komplikationer i form av ofullständig abort eller massiv blödning. Var noga med att välja ett specifikt schema, doktorn med hänsyn till tid och patient. Kanske är du generellt kontraindicerad av apotek. Var noga med att läsa:
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/medikamentoznoe-preryvanie-beremennosti.html
http://preryvanie-beremennosti.ru/protivozachatochnye-tabletki
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/posledstviya.html

Det beror på läkarens råd. Inget behov av att läsa Internet, det kommer att bli en sådan sak. Lämplig rådgivning kan bara ge gynekolog och inget annat, gå till doktorn.

Det beror på den dos du förskrivit av doktorn. Som du inte förstår att ta dessa droger är inte att äta godis, kan biverkningar vara fruktansvärda och infertilitet bland dem. Du är ung och vacker och barn ingår inte i dina planer, men tiden kommer att gå och din älskade person vill fortsätta tävlingen, och på grund av den okontrollerade mottagandet av sådana preparat kan du helt enkelt inte bli gravid.

God dag! Du behöver inte göra någonting och ta det själv. Om du inte vill fortsätta att få problem, kontakta din gynekolog. Doseringen beror på din fysiologi, vikt och längd. Du själv kommer inte att beräkna korrekt. Med en liten - ofullständig avbrott, och med en stor - tung blödning.

Meni үli үilenbegenmin. Bortsett från 1zhyl bistreryn kөtergenіmde balans misoprostolmen till tastadym. Odan Keyin Genikologa bargan emespіn. Endi bala ktere alamenba? Zhauaptaryäggyzdy asyғa kүtemіn

Vänligen skriv din fråga på ryska. Google översättare översatte din text från Kazak till ryska, men jag kan inte förstå något, jag är ledsen.

Hej, jag drack piller, men då hände ingenting och 16 veckors period höll inte vad som skulle hända.

Vad drick du och när? Om du har 16 veckor, kommer tabletter för MA inte att hjälpa dig på något sätt! Kommer att orsaka deformiteter i fostret - ja det kan vara. Vid denna tidpunkt är inte ens vakuumet gjort. Gå till doktorn, gör en fostral ultraljud. Och med läkaren bestämmer du redan vad du ska göra.

Jag drack misoprostol omedelbart efter 48 timmar efter mifepriston. Och spjälan började genast och inte efter 6-8 timmar är det normalt?

Om det inte hade börjat, ja, det var inte normalt. Vad stör dig exakt? Titta noggrant, fosterägget ska komma ut. Och om blödningen är mycket stark, se en läkare.

Och jag var ordinerad ett piller av miropriston och efter 24 timmar 4 piller av misoprostol drack jag sist på åtta på morgonen och sitter, det är redan fyra på kvällen och ingenting. Är det normalt?

Det beror fortfarande på din tidsbegränsning, om du är så utsedd, då är detta din räntesats för avbrott. http://preryvanie-beremennosti.ru/info/analizy-dlya-aborta.html
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/beremennost-posle-medikamentoznogo-preryvaniya.html Vänta igen, om det inte sker någonting under dagen, måste du gå till sjukhuset för att skrapa, och därefter göra en obligatorisk ultraljudsskanning kontrollera.
http://preryvanie-beremennosti.ru/info/abort-na-rannix-srokax.html

Panik är verkligen inte värt det. Alla aborter uppträder på olika sätt. Jag tror att du kan vänta lite längre. Och kom till nästa besök till läkaren redan.

Vänta på en dag, om hah, den här gången händer ingenting alls, då är det inte normalt, jag kommer berätta för dig. http://preryvanie-beremennosti.ru/xirurgicheskij-abort/vakuum-aspiraciya/vakuumnyj-abort.html Gå till gynekologen och då kommer hon att berätta vad du ska göra. Sannolikt sätter du på att skrapa, eftersom piller inte hjälpte dig. Vänta i allmänhet.
http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami/beremennost-posle-medikamentoznogo-preryvaniya.html
http://preryvanie-beremennosti.ru/protivozachatochnye-tabletki

Anna, hej. Och hur länge är graviditeten? Inte panik, processen för avbrott i varje kvinna sker individuellt, detta påverkas av många faktorer. Vänta lite, om det inte kommer några förändringar under dagen, gå till sjukhuset, gör en ultraljud och sannolikt kommer du att skickas för rengöring. http://preryvanie-beremennosti.ru/abort-tabletkami http://preryvanie-beremennosti.ru/xirurgicheskij-abort/vakuum-aspiraciya/vakuumnyj-abort.html Tänk på om det är bättre att använda OK i framtiden http: // preryvanie -beremennosti.ru/protivozachatochnye-tabletki

Välkommen! Läkaren ordinerade 1 tablett av mifepriston och sedan varje dag för att dricka 3 flikar mesopristol (under tungan upplösning). Jag drack den första, det kom inte till den andra ännu, efter mifepriston var det inte mycket att dra underifrån. Term 3-4 veckor, abort för första gången. Eftersom termen inte är en stor läkare sa inget att frukta.

Välkommen! Kära damer. Torsdagen gick på en ultraljudsskanning i 5 veckor. Läkaren ordinerade ett piller och drack det medan de övriga 3 tabletterna av substratet var 8 timmar. Då ska jag gå till doktorn efter middagen för en check, hon kommer att se på hur allt har städats.) Första gången jag gör en omslag. Jag ser hur allt går

Allt bra, jag vill dela med mig av min erfarenhet av att använda medicinsk abort. Vid 7 veckors period upphörde fostret att utvecklas, var väldigt liten och det bestämdes att man skulle tillgripa denna metod. Jag hade mycket tur med läkaren, som inte bara beräknade dosen av piller, men berättade allt i detalj, gav henne tre telefoner och var ständigt i kontakt. Efter att ha tagit tre piller (på torsdag) hände ingenting på kontoret till kvällen, på kvällen var det illamående, mage, svaghet och aptitlöshet, och detta fortsatte för andra dagen. I två dagar hade jag sängstöd, för Jag kunde inte ens vara på mina fötter under lång tid. På lördag morgon var du tvungen att dricka 2 piller och en i slidan. Efter ett par timmar började allting gå ut. Känslan har blivit mycket lättare, inte räknar de smärtsamma sammandragningarna i underlivet. Moraliskt är det mycket svårt, fysiskt tolerabelt. Men! Det viktigaste är att en specialist sakkunnigt har hjälp, doktorn ringde mig på några frågor, och även min syster var med mig i två dagar och behöll mitt tillstånd under kontroll. Sådana procedurer kan helt enkelt inte göra det mesta, och välja en läkare, det är bättre att basera sig på någon annans erfarenhet. eftersom Inte varje läkare i en betald klinik motiverar sitt yrke. Lycka till, tjejer! Och om det inte finns några indikationer på abort, är det bättre att inte göra det här. Vecka Jag är i stress mot ultraljud. eftersom Det finns en risk att inte allt fungerat. Blödning minskar men inte slutat, smärtan springer regelbundet, jag dricker från dem analgin-henin. Mer av detta är inte redo att överleva.

Vad är mekanismen för läkemedlets effekt och hur mycket fungerar Misoprostol på kroppen?

Misoprostol är det mest populära läkemedlet för medicinsk abort. Applicera den uteslutande i kombination med Mifepriston.

Huvudmekanismen för dess verkan är stimuleringen av sammandragning av livmoderns muskler, vilket bidrar till obehörig frisättning av fruktägget.

Mifepriston, som en kvinna tar 2 dagar före misoprostol, främjar placentaavbrott.

Det vill säga, dessa två droger kompletterar varandra och bidrar till fullständig slutförande av medicinsk abort.

Som regel, efter en sådan procedur, behåller en kvinna sin reproduktiva funktion och i framtiden utan problem kommer att kunna bli gravid, föda ett helt friskt barn. Och ändå, när Misoprostol börjar agera, låt oss försöka lista ut det vidare.

Läkemedlets verkningsmekanism

Så, Misoprostol är ett syntetiskt prostaglandin i grupp E.

När det är tillräckligt koncentrerat i kroppen stimuleras produktionen av prostaglandin F2a.

Den senare stimulerar i sin tur födseln.

Samma läkemedel används till exempel om en tjej har ett barns födelseprocess som är för långsamt, vilket medför risken för att stränga barnet.

Om du tar Misoprostol i ett tidigt skede av graviditeten, kommer effekten att likna - för tidigt arbetskraft provoceras.

Hur fungerar misoprostol? Faktum är att det här är "bedrägeri" i kroppen. Prostaglandin är en fysiologisk mediator. Med sin hjälp kontrollerar kvinnokroppen livmoderns arbete (nämligen sammandragningen av dess muskler).

Vid slutet av graviditeten syntetiseras prostaglandin oberoende av fettsyror. Men du kan lura kroppen genom att introducera sin syntetiska motsvarighet.

Hur länge börjar Misoprostol att agera, och vad händer efter att du tagit medicinen?

Hur länge jobbar Misoprostol?

Efter hur många efter att ha tagit Misoprostol börjar exponeringsprocessen?

Cirka 30 minuter efter att ha tagit drogen. Effekten av den varar ca 2-4 timmar. Och hur mycket utsöndras från kroppen?

Det avlägsnas tillsammans med avföring (ca 90%) och urin (ca 10%), det händer ganska snabbt.

Vad kan påverka prestanda?

Efter hur många piller börjar agera upptäckte vi, och vad kan minska effekten av det, påverkar resultatet?

Effektiviteten påverkas av en alltför hög eller låg progesteronkoncentration.

Detta hormon är ansvarig för att förbereda kroppen för graviditet och fostrets framgångsrika leverans.

Om koncentrationen är för hög, kommer kroppen att "motstå" medicinsk abort. Vad händer när dess kvantitet är låg? Sannolikheten för framgångsrik slutförande av förfarandet blir högre.

Omkring 15% av de tidiga självabsorptionen hos unga flickor är förknippade med en låg koncentration av progesteron i blodet.

Detta kommer att vara nödvändigt för att bestämma den nödvändiga dosen av läkemedel för medicinsk abort. Det innebär att de nödvändigtvis tar hänsyn till förekomsten av progesteron.

farmakokinetik

Ofta frågar kvinnor hur länge misoprostol verkar? Drogen splittrar snabbt i magen och absorberas i blodet.

Biotillgänglighet påverkas endast av det preliminära intagandet av stora mängder fettsyror. Det är medan verkan av Misoprostol inte uppträder efter 30 minuter, men efter ca 60-90 minuter.

I väggarna i mag-tarmkanalen och levern passerar derivat av syntetiskt prostaglandin genom naturlig biotransformation till misoprostolinsyra.

Det är efter detta att produktionen av prostaglandin från den resulterande fettsyran stimuleras.

Efter hur mycket blödning börjar? Hela biotransformationskedjan tar ungefär 90-120 minuter sedan kvinnan drack Misoprostol.

Hon börjar blöda kraftigt (det vill säga utgången av ett fruktägg börjar).

Resultatkontroll

Läkemedlet kanske inte fungerar. Det finns en kategori kvinnor som inte alls är aktiva för Misoprostol.

De respektive abort stimuleras inte. Tecken på att proceduren avslutats:

  • ingen blödning efter 3-5 timmar efter att läkemedlet tagits
  • ingen smärta i underlivet.

Det är också värt att notera att Misoprostol i de flesta fall provar diarré, ett upprörd gastrointestinalt område. Om sådana tecken inte märks, existerade kroppens reaktion på drogen inte helt enkelt.

I sådana fall ska du omedelbart söka medicinsk hjälp (ring en ambulans), enligt instruktionerna som utfärdats tidigare. Det är möjligt att läkaren tidigare enkelt gjort en felaktig beräkning av dosen av läkemedlet.

Om medicinsk abort inte slutförs framgångsrikt kan läkaren insistera på att kirurgisk avlägsnande av fostret (om detta medför förutsättningar). Du bör inte överge denna procedur.

Återställande av kroppen efter medicinsk abort

För tidig uppsägning av graviditeten är en ganska kraftfull "stress" för hela kroppen och i synnerhet för det endokrina systemet. Misoprostol själv visas ganska snabbt.

Läkarna hävdar att återhämtningen tar upp till 4-5 veckor.

Och om den månatliga samtidigt och inte uppträder (till slutet av den 6: e veckan efter abort) - anses detta vara en avvikelse från normen (en komplikation efter proceduren). I det här fallet måste du återkomma till en läkare och undersökas, med uppgift om den exakta orsaken till bristen på ägglossning.

Vad bestämmer längden på återhämtningsperioden? Från graviditetsåldern när abortet utfördes och från kroppens fysiologiska egenskaper.

slutsats

Misoprostol är ett läkemedel som stimulerar sammandragningen av livmoderns muskler och därigenom "pressar" fruktägget genom livmoderns dilaterade livmoderhals. Nu vet du hur länge blödningen börjar när du tar misoprostol.

Medicinsk abort slutar normalt 2-4 timmar efter att läkemedlet tagits. Blödning kan variera i några timmar (högst 12). Hur fungerar misoprostol? På grund av syntesen av prostaglandin, som stimuleras och förlossning.